De weersvoorspellingen voor dit weekend zien er goed uit: warm en zonnig. Eigenijk is het de afgelopen weken vaak warm en zonnig geweest, wat een heerlijk voorjaar! In deze blog laat ik je vijf zomerse DIY’s zien voor komend weekend, kijk je mee?

Zomerse DIY’s

Ijs, ijs en nog eens ijs

Wanneer ik aan zomer denk, is bijna altijd de volgende gedachte die bij me op komt: ik heb zin in ijs! Af en toe een ijsje moet kunnen, maar met zo veel warme dagen wordt elke dag een ijsje misschien toch iets te veel van het goede. Je badpak moet toch wel blijven passen… Maar er is een oplossing! Maak lekkere yoghurt-ijsjes. Zet een stokje in een bakje yoghurt, of gebruik voor een nog leuker effect echte ijsmalletjes.

zomerse DIY's

[bron: culy.nl]

Weg met die dode huidcellen!

Als je graag in de zon zit (smeer je goed in!) vind je het waarschijnlijk leuk als je bruine kleurtje een poosje blijft hangen. Goed scrubben dus! Deze zelfgemaakte scrub ziet er heerlijk uit… zou je ‘m op kunnen eten?

zomerse DIY's

[bron: reasonstoskipthehousework.com]

De muggenverjager

Leuk, die warme avonden in de tuin of op je balkon. Minder leuk: muggen die het voorzien hebben op jouw lekkere bloed. De gele citronellakaarsjes kennen we allemaal wel, maar deze variant ziet er ook nog echt achtertuin- en balkonproof uit!

zomerse DIY's

[bron: adventures-in-making.com]

Schommelen op een pallet

Heb je nog een pallet over en een stevige boom in je tuin? Creëer dan de perfecte hangmat, of eigenlijk hangplank. Hang de pallet met een paar stevige touwen aan de boom, leg er een grote stapel dekens en kussens op en je komt er voorlopig niet meer vanaf.

zomerse DIY's

[bron: ladylemonade.nl]

Ook binnen een zomers gevoel

Is het bij jou helemaal niet zulk lekker weer als voorspeld? Of ben je het buiten gewoon een beetje zat? Maak het dan binnen zomers met deze leuke ijsjesslinger. De ijsjes zijn gemaakt van pool noodles, je weet wel, van die lange foamslierten voor in het water.

zomerse DIY's

[bron: ohhappyday.com]