Het is denk ik wel tien jaar geleden dat ik voor het eerst naar de woonbeurs ging, samen met mijn moeder. Na schooltijd, ik moet ongeveer 16 jaar geweest zijn, tot ’s avonds laat. Ik had zo nog eens wat te vertellen de volgende dag op school! Een paar jaar later ging ik met een vriendin en sindsdien ben ik niet meer geweest. Maar dit jaar kwam daar verandering in! Ik ging samen met mijn moeder en een nichtje (nee, niet Annemarij ;)) naar de vt wonen&design beurs. Ben jij niet geweest dit jaar? Geen probleem, ik neem je mee aan de hand van foto’s.

Voor mij was het de eerste keer dat ik naar de beurs met de vernieuwde naam ging: de vt wonen&design beurs. Ik kan me net niet genoeg herinneren van de eerste twee keer om te vertellen of ik verschil merk tussen de ‘oude’ Woonbeurs Amsterdam en de vernieuwde vt wonen&design beurs. Er zullen vast jaarlijkse bezoekers zijn die het verschil goed merken!

Wonen landelijke stijl

Wonen landelijke stijl (van het tijdschrift) had een ‘huis’ op de beurs. Grote merken zoals Ariadne, Stijlvol wonen etc. hebben vaak een grote stand omgebouwd tot huis. Dat vind ik zelf het leukst om in rond te lopen!

vt wonen&design beurs wonen landelijke stijl

Leuk idee om potloden neer te zetten!

vt wonen&design beurs wonen landelijke stijl

Flexa

Flexa had ook een grote stand, met allemaal kleine afgeschermde kamertjes die je kon bekijken door een opening in de muur. Erg leuk gedaan!

vt wonen&design beurs flexa

vt wonen&design beurs flexa

Het gaat bij Flexa natuurlijk om de kleur op de muur… maar dit dekbedovertrek met bijbehorende kussenslopen is toch geweldig? <3

vt wonen&design beurs flexa

vt wonen&design beurs flexa

vtwonen atelier

Het vtwonen atelier was mooi ingericht. Ik zag mezelf er al wel werken 🙂

vt wonen&design beurs atelier

vt wonen&design beurs atelier

Dit zijn potten met verfstof… prachtig om zo gewoon neer te zetten eigenlijk.

vt wonen&design beurs atelier

Letters!

vt wonen&design beurs atelier

vt wonen&design beurs atelier

Deze twee laatste foto’s zijn posters uit het vtwonen posterboek.

Storytiles

vt wonen&design beurs storytiles

Storytiles vind ik echt geweldig… En dan vooral die uit de Fiep Westendorp Collection (fan!) alleen vind ik ze een klein beetje duur. Je betaalt voor één tegeltje minimaal €25.

Karwei

Ik wist niet dat Karwei ook zo goed vertegenwoordigd zou zijn! Ze hadden een erg gave stand met heus niet alleen maar klus-spullen. Bijna niet zelfs 🙂

vt wonen&design beurs karwei

vt wonen&design beurs karwei

vt wonen&design beurs karwei

Eijerkamp

Ik moet zeggen dat ik zelf nog nooit bij een Eijerkamp-winkel ben geweest, maar deze stijl sprak me wel aan!

vt wonen&design beurs eijerkamp

Basiclabel

Ik ben vergeten meer foto’s te maken bij Basiclabel, ze hebben veel mooie spullen. Dit geweldige portret van Lucy. heb ik gelukkig wel gefotografeerd 😀

vt wonen&design beurs basiclabel

Loods 5

Bij de stand van Loods 5 was alles compleet in zwart en wit. Mooie spullen en als je er van houdt is het leuk, maar ik was er snel doorheen.

vt wonen&design beurs loods 5

Het Ariadne huis

Ik lees de Ariadne at home (tijdschrift) eigenlijk nooit en hun ‘huis’ sprak me ook niet heel erg aan. Ze gaven wel als een van de weinige standhouders workshops. De deelnemers konden aan de slag met droogbloemen. Leuk voor liefhebbers!

vt wonen&design beurs ariadne

vt wonen&design beurs ariadne

Het vtwonen huis

Het vtwonen huis was meer mijn smaak. Deze kinderkamer vond ik echt geweldig!

vt wonen&design beurs huis

vt wonen&design beurs huis

Daar zijn de Storytiles weer!

vt wonen&design beurs huis

vt wonen&design beurs huis

vt wonen&design beurs huis

vt wonen&design beurs huis

En zo is het!

vt wonen&design beurs huis

Dit lijkt me ook al zo’n heerlijke werkplek!

vt wonen&design beurs huis

vt wonen&design beurs huis

Dit vind ik echt een leuk idee! Tekenen op de muur en er dan een lijstje omheen plaatsen.

vt wonen&design beurs huis

En dat was het dan! Zijn jullie geweest? En wat vond je dan het leukst?