Borduren is hip!

Tegenwoordig zien we Zalando er vol mee staan, geborduurde kleding. Zo leuk! Wij zijn er dol op en wilde zelf aan de slag. Annemarij had al een tijdje het borduurpakketje van Nienke van Mooi van Draad op het oog. Ze testte het pakketje voor je en hier lees je haar eerste indruk.

Borduren

In de Middeleeuwen werd kleding geborduurd voor kerkelijk gebruik. Vaak maakten ze gebruik van een zijden of linnen ondergrond. In musea of in kerken kun je deze oude borduurwerken nog wel eens terugvinden. Toen in de vijftiende eeuw in Italië de zijdeproductie opkwam, werd er ook in burgerlijke kringen meer geborduurd. De motieven die geborduurd werden waren vaak ingewikkeld en waren erg gedetailleerd.

In de zeventiende eeuw werd het bekleden met borduurwerk erg populair. Er kwamen door de handel met het verre oosten meer typisch oosterse motieven naar Europa, zoals exotische vogels en bloemen. Ongeveer rond 1850 werd de borduurmachine uitgevonden. Dit betekende het einde van het handmatig borduren. Toch komt het borduren met de hand later weer terug, maar dan meer als hobby.

Waarom wij borduren

Borduren vinden wij een hele leuke manier om kleding meer eigen te maken. Je kunt het ermee opvrolijken en het met de hand borduren maakt je extra trots op het eindresultaat. Ideaal om zo bijvoorbeeld een saai shirtje, vestje, jasje of broek iets kleurrijks mee te geven!

Aan de slag

Kort na het bestellen van het pakketje, viel het door de bus. Wat was het pakketje leuk ingepakt, Annemarij kon niet wachten en begon gelijk!

Wat heb je nodig?

  • Dit pakketje van Mooi van Draad: DIY pakketje geborduurd vestje € 8,95 (inclusief verzendkosten) of €14,50 incl. borduurwol
    Geen gedoe met printen  – met dit DIY pakketje kun je thuis meteen aan de slag! Je ontvangt de werkbeschrijving van 6 pagina’s in kleur, de 2 verschillende borduurpatronen op ware grootte, een borduurnaald met punt, rijggaren en een halve meter oplosbaar borduurvlies (genoeg om meerdere vestjes te borduren). Als extraatje krijg je een gratis patroontje van Mooi van draad in het pakketje meegestuurd.
  • Schaar
  • Potlood
  • Iets om op te borduren, zoals een vestje of shirt

Annemarij is begonnen met het uitpakken van het pakketje en alles te bekijken. Daarna heeft ze de werkbeschrijving doorgelezen en is ze van start gegaan. De werkbeschrijving is duidelijk en makkelijk te begrijpen, ook voor iemand die weinig of geen ervaring heeft met borduren. Annemarij vond het ideaal dat ze met dit pakketje gelijk kon beginnen. Het pakketje is ideaal voor iemand die niet zo veel ervaring heeft met borduren en graag zelf iets leuks wil maken of voor iemand die graag gelijk en snel aan de slag gaat. In het pakketje zit meer dan genoeg materiaal, zodat je meerdere dingen ermee kunt borduren.

Tips:

  1. Het borduurvlies lost op in het water, zorg ervoor dat je je werkje niet op een net afgenomen tafel of natte buitentafel legt.. dan is je patroontje zo verdwenen 😉
  2. Draai de borduurwol helemaal los en haal dan de juiste kleur ertussenuit, anders wordt het één grote knoop.
  3. In de beschrijving staat een handige tip over het beginnen en eindigen van een bloemetje. Omdat Annemarij op ten duur heeft veel losse draadjes had lopen over haar borduurwerkje, werkte ze per kleur de draadjes naar achter weg, dat maakte het borduren makkelijker. Misschien ook iets voor jou?
  4. Een ideaal vakantiewerkje!

Welk kledingstuk van jou kan dit pakketje wel gebruiken?

Bestel het pakketje door een mailtje te sturen naar: info@mooivandraad.nl

Voor een ‘aan’foto volg je ons via Instagram: @_hemelsblauw_