Ik ben dol op stempels

En daarom wilde ik graag een stempel met het logo van hemelsblauw. Ik heb al wel eens eerder stempels gemaakt, maar het lukte me niet om die kleine priegellettertjes uit te gutsen. Ik gaf het op en kwam het de stempels van Marijn tegen.

Ik was om en bestelde een stempel. Hij is helemaal zoals ik gehoopt had. Hoe doet ze dat toch? 🙂

stempel hemelsblauw

Hier een klein interviewtje met Marijn:

1. Hoe is Made By Marijn ontstaan?

Op Pinterest kwam ik een foto tegen van een stempel gemaakt vanuit gum en een mesje. Dit kleine projectje kon ik wel even uitproberen tussen het studeren door. Het resultaat was een envelopje. Het was gelukt. Vol trots liet ik het op Facebook zien. Een vriendin van mij sprak ik later over hun bruiloft. Ze vroeg of ik een stempel kon maken van hun monogram. Ik had nog geen gutsen, maar die kreeg ik al snel met sinterklaas en heb toen ook gezegd dat ik het wel wilde proberen. Ook dit resultaat liet ik zien op Facebook en Instagram. Al snel vroeg een tante of ik een stempel wilde maken van haar webwinkel. Als een kind in een snoepwinkel zo blij, ging ik aan de slag. Al snel maakte ik stempels als cadeautje en kreeg ik vragen vanuit mijn omgeving of ik ook stempels wilde maken. Ik had nooit verwacht dat ik nu bijna 2,5 jaar later maandelijks 40 stempels maak.

Naast stempels maak ik ook ontwerpen en fotografeer ik graag. De naam Made by Marijn is dus ook erg breed. Momenteel ben ik bezig met het ontwerpen van een trouwkaart. Een enorm toffe uitdaging.

2. Wat is kenmerkend voor Made By Marijn?

De samenwerking tussen de klant en een stempel. Ik vind het belangrijk dat de stempel echt persoonlijk wordt en dat het ook je eigen stempel wordt. In overleg ontwerp ik stempels en worden de stempels gemaakt. Wanneer de bestelling klaar is, stuur ik ook een foto van het resultaat. Van al mijn stempels heb ik een foto. Om jullie alvast blij te maken, en voor mij een trotse herinnering van iets wat ik persoonlijk mocht maken.

3. Wat was je eerste grote opdracht, klus of uitdaging?

Dat was een teambestelling die ik kreeg. Voor een school zochten ze een persoonlijk cadeau vanuit het bestuur voor alle leerkrachten. De vraag was of ik de stempels binnen twee weken af kon hebben. Nu zeg ik niet graag nee en heb er hard aan gewerkt. Het resultaat is erg leuk geworden. Inmiddels heb ik al 4 keer een hele school blij mogen maken met persoonlijke stempels.

Ik heb veel uitdagingen. Vaak krijg ik stempels binnen en denk dan HELP! Voor mezelf moet het dan ook een uitdaging blijven en zeg dus dat het gaat lukken. Ook de stempel van Hemelsblauw was een uitdaging vanwege de kleine letters van de naam van de website. Iedere keer wanneer ik dan een proefafdruk maak en het is gelukt voel ik echt een kick.

4. Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Ik ben student PABO. Ik studeer voor leerkracht basisonderwijs. Momenteel zit ik in mijn laatste jaar en ben bezig met mijn eindstage. Wanneer ik uit stage kom, check ik mijn mail en ga dan een stempel gutsen. Het fijnste aan dit werk is, dat wanneer ik het druk heb het mij helpt om juist te gutsen en bestellingen te maken. Het is heel flexibel werk en kan het ook overal mee naar toe nemen.

5. Waar geniet je elke dag van?

Van de creativiteit van mensen. Ik check veel op Instagram, maar ook om mij heen geniet ik van creativiteit. Ik kan niet zonder knutselen en creëren. Nu ik dit schrijf, word ik gelijk weer blij.

Ik geniet ook van het moment dat ik weer een stempel op de bus doe. Ik weet dat de stempel dan bij iemand in de brievenbus ligt. Ik maak iemand blij met het werk wat ik maak en daar word ik ook weer blij van.

6. Wat had je gemist als Made By Marijn niet ontstaan zou zijn?

Ik heb nu mijn talent ingezet om daar mijn werk van te maken. Ik kan mijn creativiteit delen. Ik heb altijd al een eigen bedrijf willen hebben, maar nu kan ik het mooi combineren. Ik denk dat ik het gemist had als ik niet stempels kon maken. Ik merk hoeveel rust je krijgt na een drukke, volle dag. Ik denk dat ik de rust in mijn hoofd dan niet had gehad ;)!

7. Wat zou je je klanten willen vertellen of meegeven?

Stop je talent niet weg. Als je iets wilt, kun je het inzetten. Je hebt het niet voor niets gekregen. Het is een mooi geschenk waarvoor je je niet hoeft te schamen.

8. Wat hoop je over vijf jaar te doen?

Ik hoop dan mijn eigen kleuterklasje te hebben voor drie dagen. Daarnaast hoop ik Made By Marijn uit te kunnen breiden met een webshop en een atelier waar workshops gegeven kunnen worden. Ik heb genoeg dromen. Maar één is toch echt dat Made By Marijn is uitgekomen.

9. Op welke concullega zou je stiekem wel een beetje willen lijken? En waarom?

Op Instagram volg ik @brownpigeon zij maakt zulke mooie stempels met de hand, maar ook haar inpakkunsten en haar creativiteit in haar foto’s vind ik erg mooi. Soms denk ik, ik wil ook zo’n foto maken van een te gekke stempel. Dan surf ik gelijk internet weer af naar te gekke inpakspulletjes. Ook haar stempels zijn erg mooi.

Wil je ook een stempel bestellen? Stuur dan een berichtje naar marijn.vanremmen@gmail.com!