vt wonen kussen hoes imakin hemelsblauw

De DIY-pakketten van Imakin

Vroeger was ik niet zo fan van de maandag, maar sinds ik met ‘hemelsblauw’ begonnen ben is het één van mijn lievelingsdagen van de week. Het is de dag dat ik de nieuwe DIY maak en met jou deel. Ik vind het heerlijk om zelf iets te maken, het geeft zo’n goed gevoel!

En dat gevoel wil ik met je delen. Iemand die dat ook graag met je wil delen is Jinske!

Naar aanleiding van een winactie op Instagram kwam ik de webshop van Jinske tegen, Imakin! Ik was gelijk onder de indruk, wat een slim concept heeft ze bedacht! Jinske verkoopt allerlei DIY-pakketten met de benodigdheden en instructies erbij. Op deze manier kun je gelijk aan de slag, als je haar pakketjes aanschaft. Zo leuk!

Klik op de afbeelding om het Winter Living DIY Pakket met 20% aan te schaffen 🙂

winter living pakket imakin hemelsblauw

Naast het verkopen van haar pakketten, houdt Jinske ook een blog bij met allerlei leuke DIY’s, geeft ze workshops , is ze te zien in allerlei leuke magazines en op allerlei creatieve markten. Ben jij ondertussen ook zo nieuwsgierig geworden?

Hier een klein interviewtje met de dame achter Imakin:

1. Hoe is Imakin ontstaan?

Het idee voor Imakin kreeg ik toen ik ruim 3 jaar geleden op een grote hobbybeurs liep. OVeral zag ik glittertjes, bloemetjes, kanten randjes en frutseltjes. Knutselfrutsel! De materialen die ik zocht voor mijn moderne DIY-projecten kon ik niet vinden.. Ik dacht: Do It Yourself kan zo veel moderner, stoerder en makkelijker! Toen bedacht ik de alles-in-één pakketten waarbij alle materialen en instructies in 1 pakket zitten om zelf je eigen design woon-/mode accessoires mee te maken.
De naam Imakin is een samentrekking van ‘imagine’ en ‘making’.

2. Wat is kenmerkend voor Imakin?

Imakin brengt Do It Yourself van een knutselfrutsel niveau naar een design level met moderne DIY-projecten. Daarnaast maakt Imakin Do It Yourself makkelijk door alle benodigdheden en instructies voor een creatief project in één pakket te doen. Bij het samenstellen van nieuwe DIY-pakketten let ik er dus altijd op dat het een modern project is dat zo veel mogelijk inspeelt op de nieuwste trends en dat het voor iedereen een haalbaar project moet zijn. Als je het DIY-pakket openmaakt, wil ik dat je er blij van wordt en zin hebt om aan de slag te gaan. En als je project af is, moet je trots zijn op je resultaat!

3. Wat was je eerste grote opdracht, klus of uitdaging?

Mijn eerste uitdaging was toch wel het samenstellen van de eerste DIY-pakketten toen ik begon met Imakin. Ik heb alles zelf gedaan: DIY-pakketten bedenken, leveranciers zoeken, voorbeelden maken, productfoto’s maken, de webshop inrichten enz.

4. Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden er uit?

Mijn dag begint meestal met het lezen en beantwoorden van e-mail en het updaten van social media. Verder doe ik eigenlijk nog steeds bijna alles zelf: nieuwe DIY-pakketten bedenken, voorbeelden maken, productfotografie, vormgeving, blog schrijven, social media bijhouden, website updaten en natuurlijk bestellingen verwerken. De administratie heb ik uitbesteed en gelukkig heb ik af en toe hulp van een (oud-)stagiaire!

5. Waar geniet je elke dag van?

Ik geniet het meest van de reacties van klanten. Zij zijn vaak heel trots en blij met hun resultaat. Als ze me daar dan een foto van sturen (via de e-mail of op social media met #deeljeDIY @imakinNL) dan wordt ik daar heel blij van!

6. Wat zou je gemist hebben als Imakin niet zou zijn ontstaan?

Dan had ik een heleboel leuke mensen niet leren kennen. Daarnaast zou ik hoogtepunten als showUP en Flavourites Live gemist hebben.

7. Wat zou je je klanten willen meegeven of vertellen?

Do It Yourself is niet ingewikkeld! Met de Imakin DIY-pakketten hoef je niet zelf uit te zoeken hoe je iets moet maken en alle benodigdheden bij verschillende winkels te verzamelen. Je kunt meteen aan de slag! De instructies zijn geschreven (en getest!) op beginners, dus met Imakin kan iedereen creatief zijn!

8. Wat hoop je over vijf jaar te doen?

Ik hoop over vijf jaar een aantal leuke mensen in dienst te hebben die samen met mij Imakin hét DIY-merk van Nederland (of Europa/de wereld) maken!

9. Op welke concullega zou je stiekem wel een beetje willen lijken? En waarom?

Ik probeer andere bedrijven niet als concurrenten/conculega’s te zien. Ik zie juist de kracht van de samenwerking. Een goed voorbeeld daarvan is de verschillende succesvolle samenwerkingen met Dreamkey Design (DIY-pakket Handlettering, Flavourites Live). De producten die wij verkopen passen goed bij elkaar en we merken dat we elkaar heel erg versterken!

Met welk DIY – pakket zou jij gelijk willen beginnen? Laat gerust een reactie achter! 🙂

tas en handlettering imakin diy hemelsblauw waxinelichtjes