Tag

Een tijdje geleden hield ik een winactie en vroeg ik je om in te vullen wat voor blogs je wilt lezen op hemelsblauw. Misschien vulde ook jij in dat je meer persoonlijke blogs wilt lezen?

Daarom besloot ik een tag te maken.

Wat is een tag?

Een tag is een vragenlijst die bloggers of social influencers invullen. Op deze manier kun je hen bijvoorbeeld beter leren kennen of beantwoorden ze vragen over een bepaald onderwerp wat bij hun blog past.

Persoonlijke tag

Ik koos ervoor om een persoonlijke tag te bedenken, zodat jullie me een beetje beter kunnen leren kennen. Ik vond het een beetje saai om standaardvragen te beantwoorden en daarom koos ik ervoor om labeltjes van Pickwick theezakjes te sparen. Inmiddels heb ik er een hele stapel! Hieronder kun je mijn antwoorden lezen.

tag hemelsblauw

Leer mij kennen – tag

 1. Met wie zou jij het liefst een kopje thee drinken?
  Ik vind het heerlijk om s’ochtends aan tafel of nog in bed mijn kopje thee te drinken met Pieter. Het geeft me een heerlijk knus en ontspannen gevoel. Meestal is dit moment in het weekend. Een betere start van het weekend kan ik niet bedenken! 🙂
 2. Welke uitdaging zou je wel eens willen aangaan?
  Ik zou wel eens het risico willen nemen om fulltime te gaan bloggen en daar mijn geld mee te verdienen. Maar wat een enorme stap zal dat zijn. Ik volg een aantal bloggers die dit een jaar of iets langer doen. Zij geven wel aan dat je er echt 100% voor moet gaan, wil je er echt aan kunnen verdienen. Aan mijn enthousiasme zal het niet liggen. Als ik ergens voor ga, ga ik er 100% voor. Maar het lijkt me erg lastig dat de inkomsten zo onzeker zijn en dat je van je hobby dan echt je werk maakt. Blijft het dan wel leuk? Voorlopig blijf ik dus nog gewoon met plezier lesgeven en 1 á 2x in de week bloggen.
 3. Van welke kleine dingen word jij gelukkig?
  Ik ben denk ik het gelukkigst als ik bezig ben. Ik vind het heerlijk om iets te maken of te delen. Dat is meestal iets creatiefs. Een middagje haken, een kaart ontwerpen, borduren, vakantie vieren, een leuk feestje, genieten van de mensen om me heen, verwonderd zijn over de details in de natuur, een bemoedigend woord, de zon, kleuren en zo kan ik nog wel even doorgaan. 😉
 4. Wat is het laatste wat je doet voor je gaat slapen?
  In mijn bed kijk ik voor de laatste keer op mijn telefoon. Meestal gaat hij snel uit, want dan ben ik dat ding al meer dan zat. Dan heb ik al mijn Instagramnieuwtjes allang gezien en komt er niets nieuws meer binnen. Pieter en ik kletsen eigenlijk altijd nog even voor we gaan slapen of we doen een kussengevecht! 😉
 5. Wat heb je het laatst gekocht?
  De boodschappen! We proberen altijd samen in 1x alle boodschappen te doen voor een hele week. Dat scheelt heel veel extra (en vooral hele ongezonde) inkopen 😉
 6. Waar stoor jij je snel aan?
  Ik kan echt niet tegen agressie! Slaan, schoppen of een andere mate van geweld gebruiken, ik zal het denk ik nauwelijks in mijn leven doen. Ik schrik er eigenlijk altijd van en ik vind het eigenlijk totaal niet nuttig. Meestal roept agressie ook bij de ander weer agressie op, waardoor er een cirkel ontstaat waar je dan nog amper uitkomt. En daarnaast ben ik ook wel een conflictmijdend type en zelf heel moeilijk boos te krijgen. Dat is dan natuurlijk wel makkelijk praten 😉
 7. Hoeveel paar schoenen heb je?
  Haha, oei. Even heel goed nadenken.. 3 paar laarzen, 4 paar allstars, 4 paar instappers, 1 paar sneakers, 2 paar halfhoge laarsjes, 2 paar sandalen, 1 paar slippers en 1 paar hardloopschoenen. Achttien paar! Dat is echt veel te veel. Wat verzamel ik in mijn leven toch een hoop spulletjes. Hebben jullie dat ook?
 8. Ben je een pessimist of een optimist?
  Ik ben echt een optimist. Ik zie eigenlijk altijd ergens het goede van in en ben nauwelijks wantrouwig. Dat is niet altijd handig hoor, soms ben ik dan ook erg naïef. Toch vind ik het vaak wel fijn om positief te zijn, daar kun je zoveel energie van krijgen.
 9. Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
  Ik denk dat ik dan hele tijdsintensieve projecten zou starten. Ik zou heel graag nog een keer een film of documentaire willen maken. Als ik alle tijd van de wereld zou hebben, zou ik in ieder geval tijd hebben om er iets heel tofs van te maken.
 10. Wat is de grootste prijs die je ooit gewonnen hebt?
  Ik won als kind echt vaak iets. Ik heb meerdere prijzen gewonnen bij de Intertoys en ik heb ooit een hangmat gewonnen bij een campingwinkel. Ik had het goede lootje in mijn hand 😉 Maar de klapper op de vuurpijl is het winnen van €500,- shoppinggeld bij Nelly.com. Ik had een filmpje gemaakt en ik werd uitgekozen! Ik heb daar toen een aantal goede kledingstukken van gekocht. Dat was zo leuk!
 11. Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?
  Ik zou heel graag Jezus ontmoeten. Hij moet zo enorm speciaal geweest zijn. De bijzondere liefde en warmte die Hij heeft uitgestraald zou ik wel van dichtbij willen ervaren.
 12. Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?
  Binnen zitten en iets leuks maken. Dat is echt de perfecte besteding van zo’n saaie grijze dag. Meestal maak ik dan iets kleurrijks om het grauwe van de dag te compenseren. Heerlijk!
 13. Zou je tien jaar korten willen leven in ruil om rijk te zijn?
  Hmm.. Zouden ze hier geld bedoelen? Ik zou niet korter willen leven om meer geld te hebben. Geld maakt veel mogelijk, maar maakt me denk ik niet gelukkig. Ik denk dat ik juist ongelukkig word als alles mogelijk is, omdat je geld hebt. Ik wil liever werken voor iets en het gevoel hebben iets te verdienen, dan dat het komt aanwaaien.
 14. Wat staat er nog op je bucketlist?
  Ik zou heel graag nog een keer naar Cambodja gaan. Daar wonen mijn zus, zwager en twee neefjes. Het lijkt me heel leuk om nog eens bij hen langs te gaan en hun leven daar te zien.
 15. Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
  Ik kook veel liever zelf. Ik vind het heel leuk om te koken en maak graag nieuwe receptjes. Eten halen vind ik meestal maar saai en gebeurt alleen als het echt niet anders kan. Lekker koken dus!
 16. Welke landen heb je allemaal bezocht?
  België, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Griekenland, Turkije en Cambodja
 17. Wanneer vind je iemand oud?
  Ik vind iemand oud als er bijna niet meer met diegene te praten valt. Als het lichaam zo oud is, dat het nauwelijks meer functioneert. Ik vind iemand die 90+ is echt oud!
 18. Wat is je favoriete snoep?
  Mijn favoriete snoep is drop. Ik ben het meest fan van zoute drop. Jammie!!
 19. Welke stempels zou je in je paspoort willen hebben?
  Welke niet? Het zou me super lijken om alle landen in de wereld een bezoekje te brengen, maar ik denk niet dat dat zal gebeuren. Ik denk dat ik er niet avontuurlijk genoeg voor ben. Het onzekere van het reizen en de onbekende landen zouden me denk ik teveel energie kosten. Dus willen wel, maar doen?
 20. Wat wilde je worden toen je klein was?
  Ik wilde zuster worden! Mensen verzorgen en beter maken leek me helemaal super. Zuster ben ik nooit geworden. Ik heb wel de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening afgerond.

Wat vond je het meest verrassend of leukst om te lezen?

Zelf invullen

Voel je vrij om de tag zelf ook in te vullen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! 🙂 Bij deze ‘Leer mij kennen’ tag horen de volgende regels:

 1. Laat even weten op jouw website of blog dat je de vragenlijst hier (www.hemelsblauw.net) vandaan hebt.
 2. Nodig een andere blogger, social influencer of bezoeker uit om de vragenlijst ook in te vullen.
 3. Schrap gerust vragen en voeg gerust vragen toe! 🙂
 4. Wil je taggen? Dat kan met #tagleermijkennen. Leukk!!
 5. Heb je geen website of blog, maar vind je het wel leuk om het in te vullen? Vul dan de vragenlijst hieronder bij reacties in. 🙂

De ‘leer mij kennen’ tag:

 1. Met wie zou jij het liefst dit kopje thee drinken?
 2. Welke uitdaging zou je nog wel eens willen aangaan?
 3. Van welke kleine dingen word je gelukkig?
 4. Wat is het laatste wat je doet voor je gaat slapen?
 5. Wat heb je het laatst gekocht?
 6. Waar stoor jij je snel aan?
 7. Hoeveel paar schoenen heb je?
 8. Ben je een pessimist of een optimist?
 9. Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?
 10. Wat is de grootste prijs die ooit gewonnen hebt?
 11. Wie uit het verleden zou je willen ontmoeten?
 12. Wat doe je het liefst op een regenachtige dag?
 13. Zou je tien jaar korter willen leven in ruil om rijk te zijn?
 14. Wat staat er nog op je bucketlist?
 15. Kook je liever zelf of bestel je liever eten?
 16. Welke landen heb je allemaal bezocht?
 17. Wanneer vind je iemand oud?
 18. Wat is je favoriete snoep?
 19. Welke stempels zou je in je paspoort willen hebben?
 20. Wat wilde je worden toen je klein was?

Ik zie ernaar uit om jullie wat beter te leren kennen! 🙂

Ingevuld door..

En deze blogger hebben de tag al ingevuld:

Ken jij een blogger die je beter wilt leren kennen? Daag hem of haar dan uit mee te doen! 🙂