Vorige week kregen we een heel leuk pakketje binnen, waar ik jullie vandaag iets van ga laten zien. Daphne’s Diary vroeg of ze ons een agenda en tijdschrift mochten sturen en daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen! Vandaag laat ik je zien wat ik van het tijdschrift vind. Lees je mee?

Ik denk dat het zo’n drie jaar geleden is dat ik voor het eerst over Daphne’s Diary hoorde. ‘Een leuk tijdschrift, moet je eens lezen!’. Maar ik moet bekennen dat ik het al die jaren niet één keer gekocht heb… Ik koop niet zo vaak tijdschriften, en als ik ze koop zijn het vaak van die inhoudsloze doorbladerblaadjes van een paar euro. Maar juist omdat ik zelf niet vaak tijdschriften koop, vind ik het superleuk om ze te krijgen! En zeker als het een tijdschrift is wat ik nog nooit in m’n handen gehad heb, voelt het als een echt cadeautje. Ik neem jullie mee in Daphne’s Diary.

Daphne’s Diary

Daphne's Diary review hemelsblauw

Het tijdschrift is eigenlijk een uitgebreide versie van, de titel zegt het al, een dagboek. Wanneer ik er doorheen blader, merk ik al snel dat er superveel in staat. Het is ook 124 pagina’s dik! Een snelle scan vertelt me dat er veel te lezen valt, maar ook veel te kijken en te doen. De vormgeving is gezellig, romantisch en af en toe een beetje strak.

Inhoud

Wanneer ik wat beter kijk, merk ik al snel dat er verschillende soorten artikelen in staan. Als eerste stuit ik op een recept, met een prachtige foto. Ik houd helemaal niet van pompoen, en eigenlijk ben ik ook niet zo’n hele grote fan van smoothies, maar hier krijg ik toch wel echt trek van! Er staan naast de smoothie nog meer bijzondere recepten in het tijdschrift, zoals paddestoelensoep, pruimentaart en kaneelbrood.

Daphne's Diary review hemelsblauw

Als ik verder blader kom ik bij een pagina waar mijn DIY-hart sneller van gaat kloppen. Een do it yourself! Helemaal uitgeschreven en gefotografeerd. Erg leuk. Toevallig: deze pagina vind ik ook het mooist vormgegeven. Strak en simpel, maar toch aangekleed.

Daphne's Diary review hemelsblauw

Door het hele tijdschrift heen staan ook meerdere reportages met mooie foto’s.

Daphne's Diary review hemelsblauw

Een stukje verderop vind ik een pagina met muurstickers van herfst-achtige illustraties. Wat leuk! Ik heb ze gelijk getest, en zelfs op mijn irritante structuur-muur. (Wie dat toch ooit bedacht heeft, een muur met korrels…) Ik word vooral heel blij van het vogeltje, wat een schatje! Het blijft niet alleen bij deze stickers, maar in het tijdschrift zijn ook ook labels, wenskaarten en zeepwikkels te vinden. Veel leuke papergoodies dus!

Daphne's Diary review hemelsblauw

Daphne's Diary review hemelsblauw

Als je denkt dat je met dit tijdschrift alleen maar kunt gaan zitten lezen, heb je het mis! Er staan ook leuke, kleine opdrachtjes in, zoals een pagina waar je 100 dingen waar je van houdt op kunt schrijven, of deze leuke pagina waarbij je je eigen servies moet natekenen.

Daphne's Diary review hemelsblauw

En het zou natuurlijk geen dagboek heten, als het ook niet echt een dagboek was. Tussen alle artikelen door vind je pagina’s uit het dagboek van Daphne, waar ze het heeft over haar kinderen, hond en kat of over haar eigen avonturen.

Daphne's Diary review hemelsblauw

Dus… wat vind ik ervan?

Daphne's Diary

Mijn eerste indruk is positief! Wat ik zo leuk vind, is dat alles geschreven is vanuit Daphne, dat maakt het heel persoonlijk. Je hebt echt het idee alsof je even in het leven van Daphne (die in het echt volgens mij heel anders heet ;)) kijkt. Het tijdschrift kost €7,95 en komt acht keer per jaar uit. Ik moet zeggen dat ik het wel veel geld vind om zo even voor een tijdschrift uit te geven. Maar aan de andere kant, je krijgt zeker waar voor je geld. Het is tot de nok toe gevuld met leuke dingen. De Flow is vergelijkbaar qua prijs, dus wat dat betreft is het bedrag wat ze vragen niet gek.

Qua vormgeving is het tijdschrift niet helemaal mijn stijl. Het is vrij romantisch vormgegeven, ik ben zelf meer van het strakke en simpele. Wat ik wel erg leuk vind is het gebruik van de vele kleuren, daar hou ik van! Daphne zegt zelf over het tijdschrift: ‘Zo’n vijf jaar geleden kwam ik op het idee om van mijn dagboek een soort tijdschrift te maken met vooral veel lieve dingen.’ Dat lieve verklaart dan ook wel weer de romantische vormgeving. Ook als je niet zo houdt van deze stijl, vind ik dat het tijdschrift nog de moeite waard is vanwege de leuke artikelen en mooie foto’s. En vanwege de papergoodies natuurlijk!

We kregen naast het tijdschrift ook de agenda voor 2018 toegestuurd. Deze zal ik volgende week met jullie doornemen. Houd de blog dus goed in de gaten!

gesponsorde blog hemelsblauw advertorial