Vorige week liet ik jullie het tijdschrift Daphne’s Diary zien. Ik beloofde jullie dat er nog een review aan zou komen, en wel die van de Daphne’s Diary agenda 2018. Eentje vol kleur, schrijfruimte en inspiratie. Kijk je mee naar wat ik er van vind? Speciaal voor jullie mogen we een agenda en tijdschrift weggeven. Wil je meedoen? Lees dan snel verder!

Agenda

Vroeger had ik nooit een agenda. Of nouja, ik had er wel een maar gebruikte ‘m nooit. Alles zat in mijn hoofd. Deadlines voor school, afspraken, werk, en nog veel meer. Vorig jaar, rond de tijd dat ik als zelfstandige aan het werk ging, leek het wel alsof mijn hoofd langzaam maar zeker een zeef werd. Zomaar kon ik dingen niet meer onthouden, maakte ik dubbele afspraken en vergat ik verjaardagen. Het werd echt tijd voor een agenda. En wat was dat fijn! Waarom was het me eerder nou niet gelukt om zoiets bij te houden? Nu heb ik meer rust en ruimte in mijn hoofd, omdat alles op papier staat. Ik heb ook wel eens de agenda op mijn telefoon proberen bij te houden, maar dat werkt voor mij toch niet zo goed. Just love paper!

Daphne's Diary agenda 2018

De review

De agenda van Daphne’s Diary heeft de grootte van een A5. Ik vind dat een erg fijne afmeting, A4 is te groot en A6 vind ik dan weer te klein. Hij heeft een ringband, wat ik zelf altijd prettig vind werken. Voor linkshandige mensen (zoals Annemarij) is dat iets minder fijn. De prijs is €16,95. Een normale prijs voor een agenda, vind ik.

Wanneer je ‘m openslaat, vind je na ruimte voor informatie over jezelf en een jaarkalender informatie over hoe de agenda werkt. Handig!

agenda

De weken zijn verdeeld over twee pagina’s. De dagen staan niet, zoals in een traditionele agenda, horizontaal op het papier, maar verticaal. Tussen de twee pagina’s van de week, zit nog een blaadje. Dit blaadje is niet zo breed als de andere pagina’s maar ongeveer twee derde daarvan.

agenda

Op het aparte blaadje kun je je to-do lijst en boodschappen kwijt. De achterkant vind ik het leukste: daar is ruimte voor bullet journaling! Het papier heeft precies de stipjes van een bullet journal. Leuk gedaan!

agenda

Alle weken zijn op deze manier ingedeeld. Verder is er nog veel meer te vinden:

Leuke illustraties, passend bij de tijd van het jaar,
agenda

kleurplaten,
agenda

stickervellen,
agenda

mooie foto’s,
agenda

leuke quotes
agenda

en paper goodies!
agenda

Wat vind ik ervan?

Ik vind het formaat goed, de prijs redelijk en de inhoud leuk. Wel moet de stijl, net zoals die van het tijdschrift Daphne’s Diary, je aanspreken. Het is over het algemeen kleurrijk en romantisch. Wanneer je van strak en minimalistisch houdt, ligt dit waarschijnlijk niet in je straatje :). Maar voor wie van romantisch en kleurrijk houdt is deze agenda zeer geschikt! Voor mij persoonlijk zaten er iets te veel pagina’s in die niets met een agenda te maken hadden, zoals de kleurplaten en kaarten bijvoorbeeld. Ik houd meer van rechttoe, rechtaan. Wat dan wel weer handig is van een ringband: je kunt die pagina’s er gewoon uittrekken! Ik heb alles wat ik niet ga gebruiken bij het opschrijven van afspraken, eruit gehaald en los bewaard. Zo kan ik er later nog iets leuks mee doen. Omdat ik al een agenda heb, wist ik eerst niet zo goed wat ik met deze zou kunnen doen, maar ik ben eruit! Ik ga ‘m gebruiken als blogagenda. Bedankt voor het opsturen Daphne’s Diary!

Winactie

Ben je enthousiast en zou je graag deze agenda en het tijdschrift uit de vorige blogpost willen winnen? Laat dan hieronder een reactie achter en wie weet nemen we contact met je op! 😀

gesponsorde blog hemelsblauw advertorial