gesponsorde blog hemelsblauw advertorialTijd voor een tijdschriften review!

Ik wilde al een tijdje een review schrijven over een aantal creatieve en inspirerende tijdschriften. Vandaag is het zover! Ik ben naar de dichtstbijzijnde boekhandel gegaan en heb daar vier tijdschriften gekocht. Twee tijdschriften die ik vaker lees en twee tijdschriften die nog niet eerder gekocht heb.

In deze review sta ik stil bij deze vier tijdschriften en beoordeel ik de tijdschriften aan de hand van de volgende criteria:

In hoeverre is het tijdschrift; inspirerend, eigentijds en uitnodigend?

mollie makes voorkant tijdschrift hemelsblauw

Tijdschrift 1: Mollie Makes – living a creative life

In het tijdschrift vind je allerlei artikelen terug over naaien, haken, breien, stijl, DIY en mode. Wat me gelijk opvalt is de kleurige en consequente opmaak van het blad. Op één van de eerst pagina’s vind ik een duidelijk overzicht van alle artikelen. Het blad is ingedeeld in drie hoofdstukjes: inspiratie, living en loving.

Het blad deelt verschillende leuke producten, trends, do it yourselfs en webshops met je. In het eerste echte zelfmaak-artikel laten ze zien hoe je een originele kalender kunt maken. Hij lijkt op de DIY die ik aan het einde van december met je deelde. Het leuke is dat ze hier werken met gemarmerd papier, gemaakt met nagellak! In een stappenplan met daarbij mooie foto’s laten ze zien hoe je de kalender kunt maken. Vervolgens kun je nog drie zelfmaak-artikelen lezen. De zelfmaak-artikelen worden afgewisseld met een binnenkijkje bij iemand en een rapportage over hoe je de winter door kunt komen.

Het hoofdstuk ‘living’ begint ook met het delen van allerlei leuke interieur tips. Vervolgens kun je verschillende zelfmaak-artikelen lezen. Mijn favoriet van dit hoofdstuk is het versierde dienblad, waar ze met bloemen een dienblad opleuken. Ook hier worden de zelfmaak artikelen afgewisseld met een binnenkijkje bij iemand en een rapportage. Een van de zelfmaak artikelen is een upcycling, waar ze laten zien hoe je van een oude trui leuke wanten kunt maken!

In het laatste hoofdstuk vind je geen tips, maar wel veel leuke zelfmaak artikelen en een extraatje, daarover straks meer! Hou je van vosjes en breien? Dan kun je je eigen vossenslofjes breien aan de hand van een breipatroon. Misschien moet ik toch eens leren breien 😉 Mijn favoriete zelfmaak-artikel in dit hoofdstukje is het maken en borduren van een cape. Ze gebruiken hiervoor een fleeceplaid en wat garen, heel eenvoudig, maar zo leuk! Aan het einde van het blad vind je het extraatje. Er zijn allemaal mooie posters toegevoegd, die je kunt uitknippen en kunt ophangen. Leuk!

Conclusie:

Inspirerend? Ja! Ik vind niet alle zelfmaak-artikelen even leuk, maar dat is natuurlijk smaakgevoelig. Maar er staan heel veel leuke en eenvoudige artikelen in waar ik zo mee aan de slag kan gaan. Ook de tips zijn heel inspirerend!

Eigentijds? Ja! De opmaak van het blad, maar ook de artikelen zijn echt van deze tijd.

Uitnodigend? Ja! Ik zou zo beginnen met het maken van de cape of proberen te breien om die leuke vossenslofjes te kunnen maken.

Kortom: *****

Naaien voorkant

Tijdschrift 2: Simply Naaien – het moderne naaimagazine

De titel zegt het al, een tijdschrift voor naai-inspiratie. Ook dit blad begint met een inhoudsopgave. Er zijn drie hoofdstukjes: projecten, zo doe je dit.. en rubrieken. De eerste pagina’s zijn gevuld met leuke weetjes. Het zijn leuke en creatieve weetjes, maar de meesten hebben niets met naaien te maken. Daarna vind je allerlei naai-artikelen. Een cape, wat leuke naai-projectjes voor in huis, een haarband, een knuffeldier, een slinger met duifjes en een borduurwerkje etc. Het valt me gelijk op dat de artikelen niet erg eigentijds zijn. Ik vind ze een beetje duf. Na de naai-projectjes verschijnt er een praktisch artikel over ritsen.

Mijn favoriete artikel is het maken van een rokje. Ze laten naast het stappenplan ook zien hoe je het rokje kunt combineren. Na wat te hebben gebladerd ben ik eigenlijk al door het tijdschrift heen. Ik heb de hoofdstukjes niet echt kunnen ontdekken en de artikelen vallen me wat tegen.

Achterin zit nog wel een handig handige katern met de basisinformatie voor het naaien.

Conclusie:

Inspirerend? Mwah! Er zijn wel een aantal leuke artikelen, maar de meeste spreken me niet erg. Ik vind het ook jammer dat de tips aan het begin van het blad niet aansluiten bij het thema van het blad.

Eigentijds? De opmaak van het blad ziet er eigentijds uit, maar de projecten die je kunt maken vind ik een beetje oubollig. Ook de stoffen die gebruikt zijn passen niet echt bij 2016 vind ik.

Uitnodigend? Naja.. als een blad me niet echt kan inspireren, begin ik ook niet zo snel met een projectje. Het rokje lijkt me wel heel leuk om een keer te maken!

Kortom: **

vtwonen voorkant

Tijdschrift 3: vtwonen

Ik word van het titelblad al heel blij! Oker goud is de huiskleur van 2016! Ik ben gek op die kleur! Ook dit blad begint met een overzichtelijke inhoudsopgave. Het leuke aan de vtwonen vind ik dat allerlei artikelen elkaar afwisselen. Meestal blader ik de vtwonen in één keer door en lees ik vrijwel niets. Ik heb aan de afbeeldingen genoeg. Iedere afbeelding is met zorg gekozen en gestyld. Dat zie je!

Ik vind het leuk dat het blad ook handig en bruikbaar is voor mensen die het lastig vinden om een passend interieur te creëren. Ze geven allerlei interieurtips en brengen je op de hoogte van nieuwe interieursnufjes. Bij de binnenkijk- en styl-artikelen laten ze zien wat je kunt aanschaffen als je je huis in dezelfde stijl wilt inrichten, van muurverf tot meubels en accessoires.

Af en toe verstoppen ze een aantal stijlvolle en hedendaagse DIY’s. Ze vallen haast niet op, maar mis ze niet, want ze zijn erg leuk en vaak eenvoudig!

 

Conclusie:

Inspirerend? Ja! Heel veel verschillende en inspirerende afbeelding waar ik zo mee aan de slag zou willen. Ik vind het wel jammer dat het blad niet zo veel verschillende rubrieken heeft. Hierdoor heb je niet zo veel variatie.

Eigentijds? Ja! Ze zijn op de hoogte van de nieuwste woontrends en delen dat met je. De opmaak en stijl van het blad sluiten goed bij de huidige tendens aan.

Uitnodigend? Het lijkt me heerlijk om het blad te gebruiken om een moodboard mee te maken voor mijn eigen droomhuisje. Daar is het echt geschikt voor! De DIY’s in het blad zijn ook erg uitnodigend. Ze zijn leuk en vaak eenvoudig in elkaar te zetten!

Kortom: ****

Flow voorkant

Tijdschrift 4: FLOW Magazine

Op de voorkant staat een quote van Bertolt Brecht die ik erg bij FLOW magazine vind passen, ‘Ik sta even stil, en dat is een hele uitdaging’. De artikelen in het blad laten je denken over wat je doet en waarom je het doet. Het zet je even stil en laat je reflecteren. Wat me opvalt aan het blad zijn de verschillende soorten papier die er gebruikt worden. Ruw papier wordt afgewisseld met glad, dun en stevig papier. Het papier ondersteunt de overwogen en rustige opmaak van het blad. De bladzijdes met tekst zijn rustig, doordat er niet of nauwelijks afbeeldingen aan toegevoegd zijn. De meeste afbeeldingen in het blad zijn pagina vullend (Yeah!). Ook dit blad begint met een inhoudsopgave.

Het blad bevat artikelen over van alles en nog wat. Over onzeker zijn, leuke musthaves, dingen waar drie dertigers energie van krijgen, liefde, Albanië, het vooruit komen door terug te denken, schrijfster Hanna Bervoets, weven, breien, Elisabeth Kübler-Ross en rouwen, jezelf redden bij autopech, recepten met een verhaal en de mini-portretten van Elvira Duives.

Naast alle artikelen zit het blad vol leuke extraatjes. Halverwege het blad zitten er drie plak-je-gedachten-posters. Ze zijn ontworpen door Eleanor Shakespeare en horen bij haar boek Collage and Keep. Collages maken is voor haar een mooie manier om terug te kijken en na te denken over jezelf. Aan het einde van het blad vind je de Illustratiekalender voor 2016 met 12 illustraties van 12 verschillende illustratoren.

Conclusie:

Inspirerend? Ja! Er zijn zoveel verschillende en leuke artikelen om te lezen. Daarnaast zijn de quotes en de afbeelding ook stuk voor stuk leuk om iets mee te maken, bijvoorbeeld een zelf geknutseld kaartje!

Eigentijds? Ja! Het blad is echt van deze tijd. De onderwerpen, maar ook de opmaak van het blad passen echt in 2016!

Uitnodigend? Ik knip eigenlijk in al mijn FLOW magazines. Ik heb ooit een stapeltje gekocht op Marktplaats en die gebruik ik voor allerlei leuke klein knutselprojectjes.

Kortom: *****

Xlu3SdqQ_400x400

Tijdschrift cadeau geven

Ik vind het zelf heel leuk om een tijdschrift cadeau te krijgen, maar ook om er een cadeau te doen. Omdat er zoveel verschillende tijdschriften zijn vind ik het vaak wel lastig om het juiste tijdschrift voor iemand te kiezen. Cadeaukeuzekaart.nl heeft hier iets heel slims op gevonden. De naam van het bedrijf zegt het al. Met deze cadeaukaart kun je zelf kiezen uit een groot assortiment aan cadeaukaarten, cadeaubonnen, giftcards en e-vouchers. Je kiest als ontvanger dus zelf waar je de kaart aan wilt besteden. Zo kun je de Cadeaukeuzekaart bijvoorbeeld inwisselen voor een Nationale Tijdschriftenbon. Echt een ideaal cadeautje!

Wat is jouw favoriete tijdschrift?

De winnaar van de winactie is: Corine Dijksman, gefeliciteerd!

 

gesponsorde blog hemelsblauw advertorial