Tijdens een van onze (vele) rondstruin-momentjes in de HEMA, kwamen we een neon lichtsnoer tegen. Een DIY-pakketje waarmee je je eigen tekst of figuur kunt maken van een lichtgevend snoer. Wij waren benieuwd, jullie ook?

Omdat we nu eenmaal gek zijn op letters, HEMA en felle kleuren, wilden we dit wel heel graag uitproberen. We laten je zien hoe het pakketje eruit ziet, wat erin zit, hoe het werkt en wat wij van het geheel vinden.

Wat zit erin

neon lichtsnoer HEMA

In het pakketje zit een neon lichtsnoer in de kleur roze van zo’n 2 meter met daaraan een kastje met aan- en uitknop.
Verder zitten er nog drie A4-tjes bij: een gebruiksaanwijzing en twee vellen met voorbeelden.

Wat zit er niet in


De twee AA batterijen die in het kastje moeten om het lichtje aan te krijgen.

Hoe werkt het


De gebruiksaanwijzing is heel kort: buig het lichtsnoer in de vorm die je uitgekozen hebt. Op de punten waar het snoer elkaar kruist, kan het een paar keer om elkaar heen gedraaid worden om de vorm goed te houden. Veel ingewikkelder is het natuurlijk ook niet 🙂

Aan de slag

We gaan aan de slag. Zo enthousiast als we waren bij de aankoop, zo hard zinkt nu ons de moed in de schoenen. Het blijkt helemaal nog niet zo makkelijk te zijn! Het draad buigt niet makkelijk mee, is bobbelig en het springt alle kanten op. Hier is geduld voor nodig!


En jawel, een paar minuten later lijkt het dan toch te gaan lukken. De letters die we proberen te maken zijn nog wat bobbelig, maar er ontstaat iets! Na drie keer hetzelfde woord gemaakt te hebben (dan weer draad over, dan weer draad te weinig…) hebben we dan eindelijk resultaat.

Het eindresultaat

Welkom in ons toilet! Het donkerste kamertje van het huis 😉
Dit is ons eindresultaat. Misschien iets minder mooie letters dan je van ons gewend bent 😉 maar we schrijven dan ook liever met pen dan met draad, hebben we nu ontdekt.

Ons oordeel


Om eerlijk te zijn: we hadden gedacht dat het makkelijker was. We zetten even de min- en pluspunten voor je op een rijtje.

Wat we top vonden:
Het is van de HEMA, we <3 HEMA!

De kleur is mooi, echt neon roze. Wanneer het lampje aangaat is het net echt een lichtreclame-kleur.

Het neon lichtsnoer is gemaakt van stevig draad, wat ervoor zorgt dat je creatie niet zomaar weer uit elkaar valt als je ‘m oppakt.

Het licht is fel.

Er zitten drie standen op: continu licht, langzaam knipperend en snel knipperend.

Het effect is leuk, het hoeft allemaal niet perfect. Er mogen best wat hobbeltjes en bobbeltjes te zien zijn.

Wat we iets minder vonden:
• Je hoort een zachte piep als de verlichting aan is. Het kan heel goed zijn dat dat alleen bij die van ons het geval is, maar let er dus even op!

• Het draad is dan wel stevig, maar daardoor ook lastig om mee te werken. Om je letters of figuur plat op een ondergrond te krijgen is bijna niet mogelijk. Er staat altijd wel een gedeelte omhoog.

• Het zwarte stukje draad en het kastje wat er aan hangt, had van ons wel roze van kleur mogen zijn. Of doorzichtig.

• Het is heel lastig in te schatten hoeveel draad je nodig hebt. De ene keer kwamen we te kort, de andere keer hadden we over. Een kwestie van oefenen.

• Het kost best veel tijd om iets te maken.

Kortom:

neon lichtsnoer HEMA
We vinden het een super leuk idee! Het uitvoeren van de DIY is echter wel een lastige klus. Het pakketje kost €10,- (en hier te koop). Heb je engelengeduld? Dan zou je het best eens kunnen proberen. Ben je juist meer van de snelle (en goedkope) DIY’s? Dan is dit pakketje voor jou helaas niet geschikt 🙂

Wij gaan nog even verder met oefenen… wie weet wat we nog voor elkaar krijgen!