Vorige week vertelde ik jullie over mijn wens om een echte werkkamer te hebben. Heb je het artikel niet gelezen? Dat kun je hier doen. Inmiddels is make-over afgerond. Ik ben zelf erg blij met het resultaat. Ik neem jullie mee!

Na één dag inspiratie te hebben gezocht, vertrok ik met man, een vriend en vriendin naar Ikea. Éen dag inspiratie opdoen, ja. Niet meer niet minder. Ik ben gewoon nooit zo goed in wachten. Ik wil het, en ik wil het nu. Gelukkig had ik wel een duidelijk beeld van wat ik wilde hebben en daardoor liep ik bijzonder doelgericht door de Ikea heen.

Aankopen voor de make-over

Ik wilde proberen het niet al te duur te laten worden. Ik had geen budget opgesteld, maar hoopte dat ik ergens rond €100 uit zou komen. Dit is wat ik kocht:

make-over werkkamer
Een wit bureaublad van twee meter (wat we vervolgens zo graag in de auto wilden laten passen dat we ‘m van binnenuit door de voorruit heen duwden, hallo Autotaalglas)  | €29,95, exclusief nieuwe voorruit 😉

make-over werkkamer
Een witte schraag voor onder de ene kant van het bureau. Ik had nog een oud bureau, ook van Ikea, waar ik nog twee poten onder vandaan kon halen voor onder de minder zichtbare kant van het bureau | €4,99

make-over werkkamerTwee basic houten stellingkasten | €9,99

 

make-over werkkamer
8 kartonnen dozen voor in de stellingkasten | €0,99

 

make-over werkkamer
Een wandbord | €17,95

 

make-over werkkamer
Twee lectuurbakken en drie pennenbakjes | beide €1,99

 

 

make-over werkkamerÉén pot muurverf van karwei, kleuren van nu: Jade Groen | €23,95

 

 

 

Voor en na

make-over werkkamer

make-over werkkamer

Ik had op pinterest gezien dat je loze ruimte onder een trap kunt gebruiken door je bureau eronder te schuiven. Daarom koos ik voor een extra lang bureau van twee meter. Toen ik eenmaal bezig was met schuiven, ontdekte ik dat ik mijn oude 1-meter bureautje eigenlijk ook wel kon gebruiken, voor wat extra ruimte. Ik zette ‘m dwars op het lange bureau, zette er een kruk onder en nu heb ik eigenlijk twee werkplekken! En zo staat het logeerbed ook wat meer afgezonderd. Het grote bureau gebruik ik voor werken achter de computer, het kleine bureau voor tekenen, schilderen en meer van dat soort dingen.

make-over werkkamer

make-over werkkamer

Omdat ik twee poten van mijn oude bureau geschroefd had voor onder het nieuwe bureau maar ‘m uiteindelijk toch wel wilde gebruiken, kwam ik twee poten tekort. Om het niet een wirwar aan tafelpoten te laten worden, koos ik ervoor om twee plankdragers te gebruiken en het bureau zo aan de muur te bevestigen. Het kaartenrek hing ik op zodat ik tijdens het werken daar ook naar kan kijken en kan gebruiken als inspiratie. En natuurlijk mogen mijn matroesjka’s niet ontbreken.

make-over werkkamer

make-over werkkamer

De rechterkant van de kamer is nu vooral bergruimte geworden. Van de bovenkant van de schoenenkast heb ik ons mini-winkeltje gemaakt. Daarboven hangt het superleuke wandbord van Ikea waar je allerlei haakjes en andere toebehoren aan kunt toevoegen. Ik heb er een soort van inpakhoekje van gemaakt. De twee stellingkasten dienen als opslagplek, maar ook als ruimte voor leuke accessoires.

En hoe bevalt het?

Ondertussen werk ik al een week in mijn eigen kantoortje. En ik ben er blij mee! Ik merk dat ik veel meer focus heb en mijn ‘werkmodus’ aangaat wanneer ik achter mijn bureau zit. De muur achter de bureau’s is in een rustige kleur geverfd, heerlijk om naar te kijken. Ook mooi meegenomen: ik gebruik de vaste computer nu weer meer dan mijn laptop. De computer had ik speciaal gekocht voor mijn werk (oké, en omdat ‘ie mooi is), maar ik zat toch vaker met mijn fijne oude laptop op schoot. Daar komt nu verandering in! Kortom: deze make-over is een succes!