Sinds een jaar ben ik fulltime thuis aan het werk als zelfstandige. Ik ben grafisch vormgever en zit hele dagen te tekenen en te werken achter de computer. Toen ik vorig jaar de keuze maakte om volledig zelfstandig te worden, was ik om meerdere redenen blij dat ik van m’n burgerlijke bureau op kantoor af was en vond ik het heerlijk om in mijn eigen woonkamer te werken. Afwisselend zat ik de ene keer met m’n laptop op de bank en dan weer aan de eettafel bij de vaste computer. Tekenen deed ik op de bank (ja ja, skills), maar ook aan tafel. Nu, een jaar later merk ik dat ik steeds meer een eigen werkplek mis. Ik vertel je meer over mijn zoektocht!

Ik had eerlijk gezegd vorig jaar rond deze tijd niet gedacht dat ik behoefte zou hebben aan een echte werkplek, maar de laatste weken begon dat toch steeds meer te groeien. Ik heb een slechte houding bij het werken op de bank. Logisch, want sinds wanneer zit je in een goede werkhouding op de bank? Precies… Maar ook aan de eettafel zit ik niet goed. Daarnaast maak ik tijdens het werken ook ongemerkt een bende. Hier een pen, daar opgefrommeld papier en weer ergens anders de kabel van de laptop. En dat dan keer vijftien. En als ik echt heel eerlijk ben, is mijn focus de laatste weken ook niet echt om over naar huis te schrijven. Ik kijk op een parkeerterrein en er gebeurt veel op straat dus ik stond regelmatig op van mijn stoel of de bank om eens even naar de voorbijrijdende en parkerende auto’s te gaan kijken. En in de woonkamer is dan ook nog eens de televisie, mijn haakwerk en de ramen die ook wel eens een wasbeurtje mogen krijgen. Genoeg afleiding dus. Het bleek tijd zijn voor een eigen, vaste, werkplek.

Huidige situatie

We hebben een fijn appartement waarbij we één kamer (de kinderkamer van de vorige bewoners) ingericht hebben als logeerkamer. Maar ook als washok, schoenenrek, boekenopslag en hemelsblauw-magazijn. Een alles-en-niets-kamer dus. Ik neem jullie mee in de make-over van deze ruimte naar werkkamer.

Het kamertje wat ik wil gaan gebruiken als werkkamer ziet er nu zo uit. Een muur is azuur-achtig blauw en de rest wit. Het witte gedeelte wat je links ziet is de trap naar de andere verdieping. Tegen het raam staat het logeerbed waar we altijd de kussens die tijdelijk niet gebruikt worden stallen ;).

van logeerkamer naar werkkamer

Dit bureautje heeft onze opa (die van Annemarij en mij) voor mijn moeder gemaakt toen ze kind was. Ik heb het in mijn middelbareschoolperiode gebruikt om huiswerk aan te maken. Het heeft veel waarde voor mij en ik zou het dus graag gebruiken. Maar helaas is het te klein en iets te hoog om echt aan te werken. Verder zie je op deze foto ook een gedeelte van het hemelsblauw-magazijn 😉 Een verzameling (kartonnen) dozen met daarin spullen voor verkoop en workshops.

van logeerkamer naar werkkamer

Hier zie je de trap goed. Echt zo’n plekje waar ik ‘ongezien’ allerlei troep in een hoek kan proppen. Verder heb ik er een inpaktafeltje gemaakt van een kastje van mijn andere opa en oma en een kaartenrek opgehangen met onze eigen gemaakte collectie.

van logeerkamer naar werkkamer

Aan de rechterkant van de kamer staat een locker van Ikea met daarin mijn schoenen en daarbovenop is een soort administratiehoekje van mijn man ontstaan.

van logeerkamer naar werkkamer

Wat ik graag zou willen in mijn werkkamer

• Licht
• Rust
• Veel opbergruimte
• Een grote werkplek met plaats voor mijn vaste computer en met ruimte om te tekenen

Inspiratie

Ik ben lekker gaan pinnen en je kunt hieronder mijn bord zien met alles wat ik mooi vind voor mijn werkkamer. Je kunt op de naam van het bord klikken of er in scrollen. Ben je benieuwd hoe het verder gaat? Houd de blog in de gaten, want ik ben intussen begonnen met de make-over en laat snel het resultaat zien!

https://nl.pinterest.com/annemarij/make-over-werkkamer/