Het is advent!

Het aftellen is begonnen. Nog maar een aantal weken en dan is het zover; Kerst! Er wordt op veel verschillende manieren naar deze periode toegeleefd. Wij vinden het een mooi moment om stil te staan bij wat we allemaal hebben ontvangen het afgelopen jaar en te genieten met iedereen die ons lief is. Om je daar op voor te bereiden kun je leuk gebruik maken van de kerstspecial van Loveletters. Kijk je mee?

Loveletters

Loveletters is een handletterboekje wat is uitgegeven door een christelijke uitgeverij. In het eerste boekje van Mirjam en Carlyn kun je aan de slag met maarliefst 52 bijbeloverdenkingen, dus voor elke week eentje.

Handletterinspiratie voor Advent en Kerst

Vandaag neem ik een kijkje in de kerstspecial van Loveletters. Het boekje is opgedeeld in vier weken. Elke week bevat een stukje tekst om te lezen, een opdracht op uit te voeren en een luistertip.

 

Daarnaast begint elke week met een gehandletterde quote. Ik vind die er steeds erg tof uitzien. Die kunnen goed dienen als inspiratie voor je eigen handlettercreaties.

DIY

Naast de stukjes overdenking vind je in het boekje ook allerlei handletter DIY’s. De DIY’s zijn prachtig gefotografeerd en ze nodigen uit om ermee aan de slag te gaan. In het boekje vind je de volgende DIY’s: Adventskalender (+opdrachtjes), een kaart handletteren, handletteren op het raam, handletteren op een kaars, handletteren op hout, handletteren met krijt en een menu handletteren.

Conclusie

Als je het fijn vindt om met advent stil te staan bij de geboorte van Jezus en je uiting wilt geven aan je gevoelens van dankbaarheid en liefde, dan is dit boekje heel erg geschikt. Door middel van het handletteren kun je even stil staan in de drukke maand december. Het leuke hieraan vind ik, dat je gelijk ook iets maakt. Het boekje ziet er heel aantrekkelijk uit en nodigt echt uit om aan de slag te gaan! Kortom, ben je opzoek naar een boekje om tijdens deze advent je te focussen op de geboorte van het Licht van de wereld? Dan is dit echt een aanrader!