gesponsorde blog hemelsblauw advertorial

Dit jaar gaan wij voor het eerst kamperen! Voor het eerst samen kamperen dan. Als kind kampeerde ik vaak met mijn ouders en Antal (mijn man) ook. Nu voor het eerst samen!

Waar we heen gaan weten we nog niet, we hebben eerst maar eens een tent gekocht. Best een essentieel onderdeel.

Een tent kopen… Tenten zijn best een beetje burgerlijk, vind ik dan. Ze zijn vaak niet heel mooi, wel praktisch. Groen, rood, bruin of blauw. Gewoon niet helemaal mijn ding.

Tot ik de Libelle o.i.d. las (over burgerlijk gesproken) waar een artikel in stond over kamperen. Daar zag ik een tent waarvan ik dacht: als wij ooit een zo’n ding gaan kopen, wordt het deze!

En nu, een jaar later, hebben we een tent gekocht. Inderdaad, de tent uit het tijdschrift. Wat ‘m vooral leuk maakt, is dat het een bijzondere tent is. Het wijkt lekker af van de standaard, en daar houden wij van 🙂 Dit is ‘m geworden, de Sahara 400:

hemelsblauw-kamperen-3

In deze blog wil ik je inspireren op het gebied van kamperen in stijl. Want kamperen is dan misschien niet het meest stijlvolle wat je gaat doen dit jaar, maar een tent/kampeerplek kun je echt zo gezellig maken als je zelf wilt!

Verlichting

De laatste tijd zie je steeds meer buitenverlichting en lampionnen in de winkels liggen die draaien op zonne-energie. Erg leuk, en zeker handig als je aan het kamperen bent. Tijd zat om je lampjes op te laden overdag! Verder waren er met kerst ook steeds meer lichtsnoeren te koop op batterijen ipv op stroom, ook erg handig voor in de tent. Mooie, sfeervolle voorbeelden van verlichting vond ik op Pinterest:

hemelsblauw-kamperen-verlichting

Servies

Gelukkig is melamine servies in allerlei kleuren en prints erg hip! Ik ben verliefd op het merk Rice. Een goedkoper alternatief: snuffel eens rond bij de Xenos, Action en Wibra. Lekker makkelijk voor op de camping, maar toch leuk. En het is ook nog eens praktisch, want het gaat niet zo snel stuk. Het kan je kampeerplekje erg opleuken als je je tafel of picknickkleed dekt met vrolijk servies.
Pinspiratie:

hemelsblauw-kamperen-servies

Accessoires

Verenig het nuttige met het aangename. Fleeceplaids: nuttig! Leuke prints/kleuren: aangenaam! Verder vind ik vlaggetjes superleuk staan aan een tent. Ik ben al begonnen met het haken van vlaggetjes. Je kunt ze zien op de foto bovenaan de blog. Ook kun je geen kaarsen genoeg hebben. Wel uitkijken in de natuur en met je tent natuurlijk he 😉 . Verder maken kussentjes het ook een stuk aangenamer en zachter voor je billen als je op de grond moet zitten. Ohja… die koffer. Die nemen we niet mee. Dat is dan weer niet zo praktisch… Maar hij was wel heel leuk voor de foto!
hemelsblauw-blog-kamperen-2

hemelsblauw-kamperen-accessoires

Just relax…

Van dehangmat.nl mocht ik een gave hangmat of hangstoel uitkiezen. Ik ging voor de hangstoel in dezelfde kleur als onze nieuwe tent (natuurlijk).

dehangmatnl-hangstoel
hemelsblauw-hangstoel-dehangmatnlOp een zonnige dag trokken we er op uit naar De Kuil in Lage Vuursche om voor de eerste keer onze tent op te zetten en onze nieuwe hangstoel te testen. De stoel kun je bevestigen aan je plafond, aan een balk of aan een boom. En aangezien onze plafonds niet al te sterk zijn, leek het me leuk om ‘m aan een boom te proberen.

En het was een succes! De stoel zat heerlijk. En hij staat echt superleuk zo aan een boom. Enige nadeel: ik wil nu alleen nog maar naar campings waar er een grote kans is op een boom op je kampeerplekje ;). De stoel moet mee!

 

 

 

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om van je kampeerplek wat leuks te maken.

Fijn festival/kampeerseizoen!

hemelsblauw-blog-kamperen-5

gesponsorde blog hemelsblauw advertorial