Inkttekeningen

Ik zag dit pakketje van Paper Den en wat was ik blij dat we hem mochten testen. Ik vind het heel leuk om bezig te zijn met inkt en tekenen is een oude hobby van me. Deze combinatie leek me ideaal. Kijk je mee hoe ik met behulp van de starterskit van Karen mijn eigen inkttekening maakte?

Starterskit

Ik opende het pakketje en ik was verbaasd over de hoeveelheid materiaal die je terugvindt. Zo leuk! Als dit bevalt, kun je nog veel meer tekeningen maken, zonder dat je eerst naar de winkel moet voor meer materiaal. Bij de starterskit zit een klein boekje met uitleg. Super duidelijk omschreven en ik denk dat echt iedereen hiermee aan de slag zou kunnen!

Ik ga in deze blog niet exact uitleggen hoe je een inkttekening kunt maken, daarvoor moet je de starterskit aanschaffen natuurlijk, haha. Ik laat je wel mijn stappen zien en ik laat je de inhoud van het pakketje zien.

In de starterskit zit:

 •     Een potje Oost-Indische inkt
 •     Een kroontjespen
 •     Twee potloden (HB en 5B)
 •     Een penseel
 •     Een gum
 •     Washi-tape
 •     6 vellen aquarelpapier
 •     6 vellen kalkpapier
 •     Palletje
 •     Print van een leuke foto
 •     Instructie boekje

Instructieboekje

In het instructieboekje staat heel duidelijk uitgelegd hoe je met de tekening aan de slag moet en naast tekst, is er ook een afbeelding bijgevoegd die laat zien wat je moet doen. Karen geeft aan het einde van de instructie meerdere opties om je inkttekening af te werken. Dat geeft je nog meer mogelijkheden.

Aan de slag

Het pakketje is open, ik kan beginnen! Begin met het uitzoeken van een foto of plaatje wat je wilt gaan natekenen. Ik koos een plaatje uit Flow Magazine. Ik ging aan de slag, kijk je mee?

 

Na het tekenen met potlood ging ik aan de slag met inkt. Ik tekende eerst de lijnen. Dit werd het:

Ik wilde nog iets extra’s toevoegen en koos ervoor om de tekening met verdunde inkt in te kleuren, iets wat ik nooit eerder gedaan heb. Maar wat geeft dat een tof effect! Wauw 🙂

Conclusie

Dit is het allerleukste ‘eerste indruk’ pakketje die ik ooit heb mogen testen. Ik gok dat dit mijn nieuwe verslaving wordt. Ik kreeg gelijk inspiratie om nog honderd andere dingen te tekenen. Wat is dit leuk! En het leuke is dat ik eigenlijk zeker weet dat iedereen dit kan. Het is namelijk heel simpel, maar het effect is verbluffend! Ik ben hier zo enthousiast over, ik ga straks nog maar een tekening maken, haha. Ben je opzoek naar een leuk cadeautje voor iemand die graag creatief bezig is? Dit is dé aanrader!

Wat vind jij hiervan?