Toen nog niet zo lang geleden de deurbel ging, deed ik nietsvermoedend open. Ik had niets besteld dus zou het vandaag een pakketje voor de buren of een telefonie-aanbieder zijn? Tot mijn verbazing was het een mand van Xenos bomvol DIY-benodigdheden! Op Instagram vroegen we je van welke producten je een review wilde zien. Een van de opties was een handjevol handletterbenodigdheden. En natuurlijk kozen jullie dat uit! In deze blog lees je wat ik van de spullen vind.

Handletteren met Xenos

Er zaten drie soorten pennen en stiften in de mand: fineliners, brushpennen en markers. Ik heb ze alledrie getest voor je!

Fineliners

Xenos

Deze fineliners zijn per twee verpakt. Beide hebben ze dezelfde puntdikte: 1.0.

Xenos

Wat vind ik ervan: De pennen schrijven lekker! Ze vloeien een klein beetje, maar dat kan ook aan het papier liggen waar je op tekent. Ze bewegen makkelijk over het papier. Omdat ze per twee verpakt zitten, zou het misschien ook leuk geweest zijn als het dan ook twee verschillende diktes waren.

 

Brushpennen

Xenos

De brushpennen zijn per drie verpakt. Ik heb de kleuren lichtgroen, donkergroen en blauw.

Xenos

Wat vind ik ervan: Ik vind de kleuren mooi! Veel pigment en een de pennen hebben een mooie punt. De punt is stevig, maar wel heel flexibel. Je moet wel een goede vaste hand hebben om mooie letters met deze pennen te maken, oefening baart kunst! De inkt drukt niet door op het papier wat ik gebruikte, dat is positief!

 

Markers

Xenos

De markers zijn ook per drie verpakt. De kleuren die in deze verpakking zitten zijn groen, donkerblauw en lichtblauw. De markers hebben een beitelpunt.

Xenos

Wat vind ik ervan: Wanneer ik de dop open doe komt me gelijk een sterke alcohollucht tegemoet. Deze zijn duidelijk op alcoholbasis! Ik gebruik eigenlijk nooit markers met een beitelpunt, ik ben meer van de ronde punten. Ik moest dus ook even wennen aan het gebruiken ervan. De kleuren zijn mooi, maar deze markers drukken wel door naar de achterkant van de pagina en zelfs een klein beetje op de volgende bladzijde wanneer je hard drukt.

Papierblok

Xenos

Naast de tekenbenodigdheden zat er ook een papier in de mand. Ik had dit soort boekjes al vaker zien liggen, maar had er nog nooit een gekocht. In het boekje zitten drie soorten papier: wit, kraft en zwart.

Xenos

Wat vind ik ervan: Wat een mooie soorten papier! Het is dun papier, dus wanneer je hard drukt, staat er wel een afdruk in het volgende velletje. Het is misschien slim om voordat je gaat tekenen het papier van het blok af te halen. Of gewoon iets minder hard drukken kan natuurlijk ook 😉 Verder ben ik echt positief verrast over de kwaliteit van het papier. Het zuigt wel een beetje inkt, vooral het zwarte papier.

Eindoordeel

Wat een leuke spullen! Zeker als je een beginner bent, zijn deze pennen en dit papier echt een aanrader om aan te schaffen. Op de webshop kon ik eigenlijk alleen het tekenblok terugvinden, maar in de winkel zijn misschien wel meer artikelen te vinden! Kom jij wel eens bij Xenos?

Wil je leren handletteren? Bekijk dan eens onze blogs over handletteren. (deel 1,2 &3)