Guilty pleasures

Het is iets waaraan je stiekem genoegen beleeft, hoewel je weet dat het eigenlijk niet hoort. Ik voel me vaak een suf oud omaatje, maar ik ben er tegelijk dol op: Haken!

In deze blog deel ik een aantal van mijn favoriete gratis haakpatronen met je. Haal die wol en haaknaalden maar van zolder!

Haken

Ik vind het een heerlijke bezigheid. Ik kan ondertussen lekker nadenken, een luisterboek luisteren of mijn favoriete vlogs kijken. Ideaal! Daarnaast vind ik het erg leuk, omdat ik iets creëer en je uiteindelijk ook echt een product overhoudt. Ik geef bijna al mijn haakwerk weg, omdat ik het zelf vaak niet gebruik, maar het werken eraan wel erg leuk vindt. Dus bestellingen plaatsen mag, haha! Hieronder deel ik een aantal van mijn favoriete patronen. Heb jij favoriete patronen die hier niet tussen staan? Laat het ons hieronder weten!

Haakplein

Vind je het leuk om dekens te haken en vind je het leuk als het patroon een beetje een verrassing blijft? Word dan lid van de Facebookgroep ‘Haakplein’. Hanneke en ik haken allebei de Cosy Woondeken. Het is een gemakkelijk patroon en het is geen deken waar je maanden over doet. Alle patronen die je daar vindt zijn gratis en je krijgt dus om de zoveel tijd een nieuw stukje patroon. Daarnaast worden er in de groep foto’s gedeeld van het resultaat. Echt een aanrader voor als je opzoek bent naar een patroon voor een deken!

Kanten sjaal

Ik heb met heel veel plezier met dit patroon een sjaal gehaakt. Het is een duidelijk patroon en het haakt snel weg, omdat het vrij grof is. Deze gehaakte sjaal is één van de weinige gehaakte projecten die ik ook echt draag.

Crochet Along 2014

Ik ben helemaal fan van dit toffe streepjespatroon. In 2014 haakte ik ‘m voor het eerst en inmiddels heb ik een tweede al weggegeven. Het is een heerlijk patroon, omdat elke toer een ander patroontje is. Dat zorgt voor de nodige afwisseling. Hier vind je het hele patroon! Wil je meer? Word dan lid van de Facebookgroep ‘Dutch Crochet, A Granny A Day’.

Granietsteek-sjaal

Deze sjaal is ook heel leuk om te haken. Alle patronen van ByClaire trouwens. Ook haar garen zijn heel fijn om mee te werken. Daarnaast is het een snel patroon, dus als je eens wilt proberen of haken iets voor je is, dan is deze sjaal een goed begin!

Veel haakplezier!