Washi tape is al jaren hip. Het tape, gemaakt van papier, komt oorspronkelijk uit Japan. Washi betekent ‘Japans(wa) papier(shi)’. In veel winkels zijn deze rolletjes papieren plakband te verkrijgen, in de meest bijzondere kleuren, prints en afwerkingen. Van washi-tape.nl kregen we wat rolletjes opgestuurd, en ik ging er mee aan de slag.

In december lieten we al een leuke toepassing zien in een blog die we schreven over kerstcadeautjes inpakken. Vandaag laat ik je zien hoe ik opnieuw aan de slag ging met washi tape, maar dan in mijn interieur.

Pinterest


[bron: Pinterest]

Toen ik op zoek was naar leuke ideeën met washi tape zag ik één ding wel heel vaak terugkomen: wand-‘tekeningen’. De meest ingewikkelde geometrische figuren en dieren worden overgebracht op muren met het veelzijdige tape. Leuk, maar ik was nog niet echt overtuigd… Wil ik dit in huis? En werkt het ook echt? Is het van dichtbij net zo leuk als op een foto van veraf?


[bron: Trendenser]

Na een poosje scrollen vond ik iets waar ik wel heel enthousiast van werd: ramen! Ramen van washi tape. Hoe leuk! De muur achter mijn computer is egaal, zonder raam of decoratie. Daar kan verandering in komen, dacht ik.

Resultaat

Ik ging aan de slag en het resultaat vind ik zelf super leuk! Voor dit raam gebruikte ik net iets minder dan één rolletje tape. Het enige nadeel: het zou zomaar kunnen dat het tape morgenochtend opgerold op m’n bureau ligt… Onze muren zijn gestuukt met korrel (jammer!) en tape blijft daarop niet echt goed plakken. Maar het is zeker leuk, voor zo lang het duurt.

Ik kon niet meer stoppen…


[bron: My Simply Special]

Toen het raam af was, had ik de smaak te pakken. Ik ging opnieuw op zoek naar een patroontje voor op de muur. Van dit patroon werd ik misschien nog wel blijer dan van het raampatroon!

Resultaat

Ik ging opnieuw plakken, net als bij het raam eerst gewapend met een waterpas en potlood. Je zou ook zo kunnen gaan plakken, maar ik hou van recht. En dan ook echt recht 😉 Met het resultaat was ik opnieuw heel blij. Voor deze vogelkooi gebruikte ik ongeveer een kwart rolletje. Het vogeltje heb ik uitgeprint, en is dus niet van tape.

Wat vind ik er van

Ik had niet gedacht dat ik het zo leuk zou vinden. Ik ben blij met het resultaat, en het is dus echt mooi van dichtbij en niet alleen van veraf. Enige minpuntje is dan alleen onze structuurmuur. Helaas niets aan te doen 🙂 Heb jij al eens een raamtekening gemaakt met washi tape?