Zoals je al eerder hebt kunnen lezen, ging ik anderhalve week geleden naar de woonbeurs. Daar kreeg mijn moeder een gratis DIY pakketje met papierbloemen omdat ze een abonnement heeft op het tijdschrift van vt wonen. Vandaag test ik deze giveaway!

Het is een ontwerp uit 2013, dus dat verklaart misschien waarom het gratis weggegeven werd 😉 Maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt het pakketje misschien niet meer verkrijgen, maar het is heel simpel zelf na te maken!

Papierbloemen maken

De verpakking ziet er leuk uit!

papierbloemen vtwonen getest

Wanneer je het pakketje opent, staat er aan de binnenkant van het karton een kleine gebruiksaanwijzing. Dat ziet er eenvoudig uit, let’s go!

papierbloemen vtwonen inhoud

Dit is wat er in het pakketje zit:
– 3 vellen met ‘bloemen’
– een lang stuk soepel ijzerdraad

papierbloemen vtwonen

De bloemen zijn heel eenvoudig uit het papier te drukken en er blijven niet van die vervelende witte puntjes op je bloem achter.

papierbloemen vtwonen getest

Er staat in de gebruiksaanwijzing dat er ijzerdraad genoeg is om alle 19 bloemen een steel te geven van 21 centimeter.

papierbloemen vtwonen getest

Ik knipte zo’n stuk van 21 centimeter af en schoof deze door de sneetjes in de bloem. 21 centimeter vond ik een beetje kort, zeker omdat de bloem over het ijzerdraad geschoven wordt, dat gedeelte ben je dus al ‘kwijt’.

papierbloemen vtwonen getest

Eindoordeel:

Een leuk pakketje! Het papier en ijzerdraad zijn van goede kwaliteit. Ik vind alleen de aanbevolen stelen van 21 cm per bloem een beetje te kort. Je moet wel een heel klein vaasje hebben wil je de bloemen nog een beetje de lucht in krijgen. Ik heb zelf uiteindelijk drie bloemen gekozen en de stelen een flink stuk langer gemaakt, ik ga toch niet alle 19 bloemen gebruiken 🙂 Van de abstracte bloemen ben ik zelf niet zo’n grote fan. Ik houd wel van abstract, maar dit is me misschien ietsje te veel van het goede. Maar dat is mijn smaak!

Kortom: leuk. Ook erg simpel na te maken met stevig papier en ijzerdraad. Zo kun je je eigen bloemen tekenen en in een vaasje zetten.