Inpakken en wegwezen

Deze week testen we inpakmateriaal van IKEA. We zagen het bij elk bezoekje aan IKEA liggen, maar we namen nooit de tijd om er echt goed naar te kijken en iets mee te nemen. Dit soort materiaal verwachtten we niet bij IKEA. Maar de afgelopen keer werd onze aandacht toch getrokken.

Het inpakmateriaal van IKEA ziet er heel goed uit, heel kleurrijk en vol met printjes. Precies waar wij erg van houden. We kozen een aantal producten uit en gingen aan de slag. Inpakken maar!

MANGFALD cadeaupapier

We kochten een rol opvallend cadeaupapier. Met de kitsch print trok hij onze aandacht en vonden we ‘m gelijk erg leuk. Voor 4 meter cadeaupapier betaalde we €1,50. Het papier is dun, maar stevig tegelijk. Heerlijk papier om mee te werken! Je kunt het recht knippen, doordat je schaar er makkelijk doorheen glijdt, zonder dat het scheurtjes maakt of blijft steken. Het papier heeft een subtiele glans. Dat het papier stevig is, merk je vooral als je aan het inpakken bent. Je kunt het papier stevig om de verpakking wikkelen, zonder dat het scheurt bij de hoekjes. Zo kun je je cadeautje heel strak inpakken.

GIVANDE cadeaulint

Omdat de overige producten zo kleurrijk zijn, hebben we gekozen voor cadeaulint in neutrale kleuren. Voor maar €1,99 heb je 3x 20 meter cadeaulint. Het leuke van dit cadeaulint vinden wij dat de ene kant glimmend is en de andere kant mat. Het is stevig cadeaulint. Je kunt het goed krullen met de mesjes van de schaar. Het lint is 7 mm breed, dus ook breed genoeg om de uiteindes in te knippen en zo nog een extra speels effect te creëren.

MANGFALD Hangetiket

Om je cadeautje echt af te maken, vinden wij het erg leuk om er een label aan te hangen. We kochten deze labels bij IKEA. Voor een set met 22 labels betaal je €1.49. De cadeaulabels zijn makkelijk te beschrijven en makkelijk aan een cadeautje te bevestigen. Wij vinden het leuk dat de set gevuld is met labels in verschillende kleuren en prints. Ze maken een cadeautje echt helemaal af!

 MANGFALD Kaart met envelop

Toen we de verpakking van deze kaarten openden, waren we erg verrast! Wat een prachtige kwaliteit. Het papier van zowel de kaart, als van de envelop ziet er heel duur uit en is van hele stevige kwaliteit. Wil iemand een financiele bijdrage voor zijn verjaardag? Dan zijn dit hele chique enveloppen daarvoor! Voor 5 enveloppen met blanco kaart betaal je €1,99. Wij zijn fan van de goudfolie op de envelop die we hier gebruikt hebben. Mocht je iets op de kaart willen schrijven, gebruik dat een pen met een stevig en dikkere punt. Doordat het papier niet glad is, is het lastig om met een dunne pen strak te schrijven. Deze kaarten zijn heel erg geschikt voor brushpennen en dikke fineliners. Het papier neemt de inkt wel langzaam in zich op, dus kijk uit voor vlekken, dat zou jammer zijn!

Conclusie

Je kunt met een gerust hart deze afdeling van IKEA leegkopen, met het excuus dat er iedere maand wel iemand jarig is en je dus een cadeautje moet inpakken. Wij slaan bij onze volgende bezoekjes aan IKEA deze afdeling niet meer over. Wat een mooie kwaliteit en voor zo’n lage prijs, wauw!

Wat is jullie indruk?