Twee vliegen in één klap

Ik ben niet zo dol op foto’s van mezelf in huis. Ik weet niet zo goed waarom, waarschijnlijk omdat die foto’s nooit helemaal weergeven hoe ik me op dat moment voel. Dat geeft me een unheimisch gevoel. Daarom vond ik dit echt een uitkomst: fotomozaïek. Ik ga je er meer over vertellen in deze blog.

Fotomozaïek

Via fotomozaiek-maken.nl kun je jouw eigen fotomozaïek samenstellen. Ik koos voor mijn lievelingsschilderij van Jan Davidsz de Heem als basis. Wist je al dat je heel veel schilderijen als afbeelding kunt downloaden in de Rijksstudio van het Rijksmuseum? Wij zijn fan!

Vervolgens kun je je eigen foto’s uploaden en voegt de website beide dingen samen. Hierdoor ontstaat er dus een schilderij met zowel jouw lievelingsplaatje en jouw lievelingsfoto’s. Echt twee vliegen in één klap dus.

Aan de slag

  1. Kies een afbeelding die je wilt gebruiken als basis. Dit kan een eigen foto zijn, maar ook een afbeelding van een schilderij en of landschap.
  2. Selecteer tussen de 100 en 1000 foto’s en breng ze onder in één map op de computer, zodat je er later makkelijk bij kunt. Hoe meer foto’s je upload, hoe beter de kwaliteit van de mozaïek wordt. Zorg ervoor dat de foto’s maximaal een grootte hebben van 199 kB, dat scheelt tijd met uploaden.
  3. Ga naar www.fotomozaiek-maken.nl en  klik op ‘fotomozaïek maken’
  4. Upload al jouw foto’s, dit kan wel even duren. Zorg dat je iets te doen hebt, een boek lezen of even haken kan het wachten verzachten.
  5. Alle foto’s geüpload? Klik dan op verder. De foto’s die qua formaat afwijken, krijg je dan te zien en kun je aanpassen. Je kunt jouw formaat kiezen.
  6. Daarna vul je jouw e-mailadres in en sturen ze je binnen 24 uur een preview van jouw combinatie.
  7. Je kunt kiezen uit twee previews en dan kun je jouw fotomozaïek bestellen.
  8. Ze sturen ‘m op en je hebt ‘m de volgende dag in huis!

Wat zijn de mogelijkheden?

Je kunt jouw fotomozaïek op verschillende manieren laten drukken. Als poster, canvas, op plexiglas of op aluminium. Je kunt daarnaast ook verschillende formaten kiezen. Wil je hier meer over weten? Of ben je benieuwd naar de prijzen. Hier kun je alles vinden!

Resultaat

Ik koos voor een fotomozaïek op canvas met het formaat 90 x 60 cm. Zie de foto’s hieronder voor het resultaat.

Conclusie

Ik vind het effect heel leuk dat je met een fotomozaïek je lievelingsschilderij kunt combineren met je favoriete foto’s. Ik vind dat de foto’s mooi verdeeld zijn over de print. Portretfoto’s vallen het meest op in de print, de anderen vallen een beetje weg. De afbeelding van het schilderij vind ik iets te flets. Ik denk dat als je meer foto’s gebruikt, het resultaat nog beter is! Het is echt een unieke eyecatcher!

Welke afbeelding zou jij kiezen als basis?

gesponsorde blog hemelsblauw advertorial