Je vraagt je toch af of dat wel iets kan zijn, een Diamond Painting pakketje voor nog minder dan €2,- Ik zocht het voor je uit en laat je zien hoe het eruit ziet.

Diamond Painting

Bij Diamond Painting vul je een patroon met allerlei gekleurde kleine steentjes. Zo ontstaat er een schilderij wat bestaat uit allemaal kleine steentjes. Het wordt ook wel het borduren met steentjes genoemd. Op het patroon staat duidelijk aangegeven met verschillende tekens of kleurtjes, waar welk steentje moet komen. Voor het maken van een Diamond Painting schilderij heb je een patroon, gekleurde steentjes, was en een pincet of een diamantpen nodig.

Action

Ik kwam dit pakketje tegen bij de Action en ik wilde het gelijk eens proberen. Ik betaalde er €1,58 voor en ik kreeg een patroon, gekleurde glimmende diamantjes, een sorteerbakje, was en een diamantpen.

 

Hoe werkt het?

Op de zakjes met gekleurde diamantjes staan letters gedrukt die overeenkomen met de letters op het patroon. Zo kun je precies zien waar welk steentje moet komen. De diamantjes glimmen mooi en ik vind de kleuren die erin zitten erg mooi.

Ik ben met de lichtste kleur begonnen. Ik heb de diamantpen in de was gedrukt. Door de was in de pen te drukken kun je gemakkelijk de diamantjes oppakken en ze plaatsen op het patroon. De was zorgt ervoor dat de diamantjes even blijven plakken. Dit werkt heel gemakkelijk. Je hoeft pas na het verwerken van honderden diamantjes je pen weer eens in de was te duwen.

Vervolgens heb ik de diamantjes waarmee ik wilde beginnen in het sorteerbakje gegoten en ben ik aan de slag gegaan. Over het patroon zit een plastic beschermlaag. Het patroon heeft namelijk plakfolie. Daardoor blijven de diamantjes zitten. Om ervoor te zorgen dat het goed blijft plakken, houdt je de beschermlaag erop, tot je helemaal klaar bent. Als je de diamantjes gaat plaatsen moet je uiteraard even het laagje weghalen.

En zo plaats je alle diamantjes op de goede plaats.

Conclusie

Ik ben fan van Diamond Paining, ik durf het bijna niet te zeggen. Ik vind het resultaat vaak veel te kitsch en te veel van het goede, maar ermee bezig zijn is echt heerlijk. Het is makkelijker en sneller dan borduren, maar het geeft me dezelfde rust. Heerlijk! Ik vind het pakketje van de Action prima om mee te starten. Je kunt met dit pakketje echt ontdekken of het iets voor je is. De diamantjes plakken goed en de kleuren zijn mooi. Ongelofelijk dat je dit voor minder dan €2,- kunt kopen! Echt een aanrader.

Doe jij veel met Diamond Painting? Heb jij al veel mooie creaties gemaakt? Deel ze met ons!