Heb jij wel eens stickers gemaakt?

Wist je dat je zelf op een heel eenvoudige manier allerlei leuke stickers kunt maken? Je kunt ze gebruiken om je notitieboekje , je lunchpakket, een cadeautje, of je muur op te vrolijken. Ik plak stickers meestal in mijn agenda, op cadeautjes en op saaie schriftjes.

Ik heb de afgelopen tijd veel gebruik gemaakt van de stickers uit het Flow Book for Paper Lovers en af en toe koop ik een velletje stickers bij de Hema of de Wibra. Maar hoe leuk is het als je zelf het printje en de vorm van de stickers kunt bepalen? Omdat ik me kan voorstellen dat je erg benieuwd bent naar hoe dat in zijn werk gaat, ga ik het je snel uitleggen.. 😉

Wat heb je nodig?

Aan de slag:

  1. Begin met het samenvoegen van de azijn en Mod Podge Satin. Je gebruikt van beide evenveel. Ik heb van beide een eetlepel gebruikt, daar kun je wel even mee vooruit
  2. Kies de origami- of scrapbookvelletjes die je wilt gebruiken om de stickers mee te maken
  3. Schilder met de kwast de achterkant van de velletjes in met het mengsel van azijn en Mod Podge Satin en laat het drogen
  4. Als het helemaal droog is schilder je een tweede laagje op de achterkant van de velletjes
  5. Droog? Gebruik een schaar of een figuurpons om de gewenste stickervormen te maken
  6. Wil je de stickers opplakken? Maak een keukenpapiertje of sponsje licht vochtig en bestrijk daarmee de achterkant van de sticker en.. plakken maar!

Klaar!

Heb jij al een idee welke velletjes en vormpjes jij gaat gebruiken om je eigen stickerverzameling te maken? Ik vind het leuk om te zien wat je gemaakt hebt, dus voel je vrij het met me te delen! 🙂

mod podge en azijn om zelf stickers te maken blog hemelsblauwhet lijmen van de achterkant om stickers te maken hemelsblauw zelf Mod Podge