Een wát?

Ik heb mezelf van de week een nieuwe vorm van handwerken aangeleerd. Ook deze manier van handwerken is heel verslavend (net als haken, naaien en borduren)! 🙂 Hoewel ik meestal in januari begin met nieuwe projectjes, is het alweer februari! Wat vliegt de tijd!

Wat is er de afgelopen maanden veel gebeurd rondom hemelsblauw! Ik heb er een hele leuke gastblogger bij gekregen, ik verdien af en toe wat geld met een blogpost en ik heb vorige week mijn eigen Etsy Shop gelanceerd en al 8 kaartjes verkocht! Yeah! 🙂 Bedankt voor al jullie support en het volgen van mijn blog, het geeft me heel veel plezier, inspiratie en energie!

Maar inmiddels zijn jullie waarschijnlijk benieuwd geworden naar welke vorm van handwerken ik nu beheers. De titel en de afbeelding van de blog verraad al het één en ander. 😉 Ik heb leren weven. De laatste maanden zie ik prachtige plaatjes langs komen via Pinterest en dus besloot ik er zelf ook aan te beginnen. Ik heb aan de hand van de YouTube-filmpjes van Creativebug mijn eerste Woven Wall Hanging gemaakt! Annabel laat in 5 video’s zien hoe je zelf een weefraam maakt en hoe je vervolgens zelf allerlei leuke fransjes en weefpatronen kunt maken.

Wat heb je nodig?

 • Youtube-filmpjes (en dus een internetverbinding)
 • Canvasdoek
 • Liniaal
 • Een stuk karton
 • Garen, allerlei kleuren en maten
 • Naald met stompe punt
 • Schaar
 • Spijkertjes
 • Hamer
 • Potlood
 • Plastic vork
 • Takje of stokje

Aan de slag:

 1. Heb je al een weefraam? Sla deze stap dan over. Heb je geen weefraam? In filmpje 1 legt Annabel uit hoe je er gemakkelijk zelf één kunt maken.
 2. Het is tijd geworden om het draad om het weefraam te spannen. Hoe je dit moet doen legt Annabel uit in filmpje 2.
 3. Het weven kan beginnen! Ik heb gewoon geïmproviseerd, maar je kunt ook van te voren bedenken hoe je wilt dat je Woven Wall Hanging eruit komt te zien. Kijk hier voor inspiratie! Hoe je franjes moet maken en geometrische vormen kunt weven kun je ontdekken door te kijken naar filmpje 3, 4 en 5. In filmpje 5 laat Annabel ook zien hoe je de geweven lap moet afwerken.

Veel plezier! 🙂

Wat vinden jullie van mijn eerste Woven Wall Hanging? Ik ben er stiekem wel trots op! 🙂

compleet weaving woven wall hanging hemelsblauw diy blog

detail woven wall hanging hemelsblauw diy blog
detail glitter wall hanging weaving hemelsblauw diy blog