gesponsorde blog hemelsblauw advertorial

Naaien is zo moeilijk!

Dat dacht ik, nadat ik ongeveer zo’n 4 tot 5 keer had geprobeerd een leuk rokje te naaien. Geen moeilijke patronen hoor, maar gewoon rechttoe rechtaan. Toch waren ze steeds te kort, te strak, te scheef en niet mooi afgewerkt.

Drie jaar geleden heeft mijn moeder me geholpen met het naaien van een korte broek. Maar uiteindelijk heeft zij meer achter het naaimachine gezeten dan ik, haha. Eerlijk gezegd had ik het een beetje opgegeven. Tot ik in de zomer benaderd werd door La Maison Victor met de vraag of ik mee wilde doen met hun creatieve projecten. Het begon weer te kriebelen!

naaien voor beginners hemelsblauw

Jij kunt het ook!

Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben weer achter mijn naaimachine gekropen. Ik heb een heel gemakkelijk patroon uitgekozen en ben aan de slag gegaan met jurk ‘Rianne’. Het fijne van een ‘echt’ patroon in vergelijking met een patroon via Pinterest is, dat er precies staat wat je nodig hebt en hoe je het in elkaar moet zetten. Ik kocht bijvoorbeeld voor de eerste keer bijpassende garen en ik ontdekte gelijk hoe fijn dat is! Als ik nu een steekje niet helemaal recht naai, zie je dit helemaal niet. Ideaal!

Omdat ik nogal bang was dit leuke projectje te verprutsen sprak ik een dagje met mijn moeder af om eraan te beginnen, maar we hadden zoveel te kletsen, dat er niets van kwam. Toen ik een paar dagen daarna een middagje vrij had besloot ik toch zelf te beginnen. Ik had de stof en andere benodigdheden al ingekocht. Ik nam me voor heel goed te lezen en vooral niet te snel te willen gaan (ik kan heel ongeduldig zijn als ik iets aan het maken ben 😉 ) en dat lukte! In twee middagen naaide ik het jurkje en hij is helemaal super geworden! Achteraf vond ik de mouwen nog niet helemaal netjes. Ik haalde ze uit en naaide er nieuwe aan. Nu is hij helemaal af en ik weet zeker dat jij ‘m ook kunt maken (+ WINNEN)! Wat moet je kunnen? De naaimachine kunnen bedienen en de zigzagsteek en de stretchsteek kunnen vinden. Succes!

Wat heb je nodig?

 • Patroon van jurk ‘Rianne
 • Patroonpapier
 • Stofschaar
 • Elastiek 0,5 cm
 • 75 cm koord
 • Stift
 • Pen
 • Spelden
 • Stof
 • Garen
 • Naaimachine

Aan de slag

 1. Schaf het patroon en de benodigde spullen aan.
 2. Lees het patroonboekje goed door. Je kunt ook het filmpje bekijken (de link staat in het patroonboekje)
 3. Begin met het uittekenen van het patroon op patroonpapier
 4. Knip het patroonpapier uit en leg het op de stof. Let goed op de draadrichting van de stof en hoe je het patroon vervolgens op de stof moet leggen.
 5. Knip de stof uit.
 6. Lees en naai stap voor stap volgens het patroon.

Klaar!

Winnen!

Ik wil mijn patroon weggeven aan één van jullie! Dan kun je gelijk mijn maat zien, want ik heb mijn maat op het patroondeel met een gele stift aangegeven ;). Het patroon is heel netjes gebleven en daarom wil ik iemand er heel blij mee maken! 🙂 Doe je mee?

VERLOPEN!
naaien voor beginners hemelsblauw naaien voor beginners hemelsblauw naaien voor beginners hemelsblauw naaien voor beginners hemelsblauw naaien voor beginners hemelsblauw

gesponsorde blog hemelsblauw advertorial