IMG_4425

Hoe maak je een herfstkrans?

Het is herfst en dus ben ik een aantal weken geleden in mijn winterjas en met een dikke sjaal het bos ingedoken. De heerlijke geur, de gekleurde bladeren, de dennenappels en beukennootjes op de grond; wat is het bos in de herfst toch mooi!

Bij thuiskomst had ik een schaal vol met dennenappels en toen kwam de vraag, wat doe ik ermee?… Juist, een krans maken!

 

Wanneer ga jij naar het bos om ze op te rapen?

We gaan aan de slag met de krans van dennenappels:

Wat heb je nodig:

  • Dennenappels
  • Een kledinghanger van de stomerij
  • IJzerdraad
  • Een tang om het ijzerdraad mee te knippen

Aan de slag:

  1. Buig de kledinghanger tot een cirkel. Dit is de basis van de krans die je gaat maken. Het haakje van de kledinghanger wordt het haakje waaraan je de krans later kunt ophangen.
  2. Knip een stukje ijzerdraad af van ongeveer 10 cm. Buig het ijzerdraad om de onderste ‘blaadjes’ van de dennenappel en draai de beide ijzerdraadjes om elkaar heen, zodat het ijzerdraad goed vast zit (foto 2).
  3. Plaats de dennenappel op de kledinghanger (de cirkel) en draai het ijzerdraad om het ijzer van de kledinghanger heen (foto 3). Let op: ijzerdraad kan heel scherp zijn!
  4. Herhaal stap 2 en 3 tot de hele krans vol is.
  5. Klaar! Je kunt ‘m ophangen!

 

Tip: Wil je die lekkere bosgeur wel en de beestjes uit het bos niet in huis? Bak de dennenappels op een oude bakplaat op 150 graden een uur lang in de oven. De beestjes en de hars lopen dan uit de dennenappels, zodat je veilig je huis ermee kunt versieren!

 

IMG_4425 IMG_4434 IMG_4438

IMG_4440 IMG_4455 IMG_4458