Swap je mee?

Ben je dol op handletteren en kun je niet meer stoppen? Dan is deze swap de ideale kans om een ander blij te maken met jouw creaties. In deze blog leggen we uit wat een swap is en hoe je met de handlettering swap mee kunt doen!

Wat is een swap?

Wij hebben eerder al eens een blog geschreven over een swap, die vind je hier. Een swap is een ‘uitwisseling’. Je wisselt kleine cadeautjes uit met iemand anders. Door je aan te melden bij een swap, krijg je een swappartner toegewezen en wordt de datum bekend gemaakt waarop je je pakketje moet opsturen. Je maakt (dat heeft de voorkeur) of je koopt wat kleine dingen voor je swappartner en verstuurt het op de aangegeven datum. Het is de bedoeling dat je de naam van je swappartner zo lang mogelijk geheim houdt. Je bepaalt helemaal zelf wat je wilt uitgeven aan de swap. De meeste pakketjes zijn een brievenbusverzending, zodat de portokosten zo laag mogelijk blijven en de drempel om mee te doen laag blijft. Het gaat niet op de grootste swap, het gaat erom dat je een lach op iemands gezicht tovert! 🙂

Handlettering swap

De #handletteringswap is een initiatief van bloggers Daniëlle en Tessa. Zij zijn beide gek op handletteren en willen deze passie graag met anderen delen. Samen delen en elkaar inspireren is wat zij graag willen bereiken met deze swap. In mei start de tweede editie, dus houdt de blogs van de meiden in de gaten voor de inschrijvingsperiode!

Deze swap is anders dan je wellicht gewend bent. Hij bevat namelijk een aantal verplichte items. Daarbij hebben zij een lijst samengesteld waar je nog een aantal items uit mag kiezen. Het gaat hierbij o.a. om stickers, woordslinger, labels, kaarten, posters en nog veel meer leuks! De items mogen zowel handgemaakt als gekocht zijn. Je bepaalt zelf, los van de verzendkosten, hoeveel je er aan uitgeeft. Houd zoveel mogelijk rekening met de wensen van je swapmaatje. Iedereen mag meedoen, beginners en gevorderden: het gaat vooral om het geven!

Wanneer je je inschrijft, ontvang je na de inschrijvingsperiode de gegevens van je swapmaatje. In het geheim maak je een swap voor haar. Zoals eerder gezegd; houd zoveel mogelijk rekening met haar wensen. En je maakt ook nog eens kans op een verrassingspakket t.w.v. €25,-!

Wil je je graag aanmelden, maar heb je nog een aantal vragen? Je kunt hier nog de belangrijkste voorwaarden lezen. Natuurlijk kun je ook mailen naar handletteringswap@outlook.com Zij zullen je vragen z.s.m. beantwoorden.

Wil je meedoen?

Dan is het belangrijk om dit te weten:

 • Geef je (zodra het kan) snel op, want er zijn maar 50 plaatsen!
 • Je moet minimaal 18 zijn
 • Je woont in Nederland
 • Je mag je swapmaatje -tot de uitpakdatum- aan niemand bekend maken
 • Je moet je aan de items van de lijsten houden
 • Je moet je aan de vaste verzend -en uitpakdatum houden
 • Je verstuurd je swap als brievenbuspakje of pakketje
 • Je moet Handlettering Swap volgen op Facebook en/of Instagram
  • Doe je mee via je Instagram account? Zorg dat deze openbaar staat.
  • Maak desnoods een speciaal account aan voor de swap!
 • Je bent niet op vakantie tussen de verzend -en uitpakdatum.
  • Dit is i.v.m. het eventueel in ontvangst moeten nemen van je pakketje!
 • Je maakt kosten voor de verzending en de aanschaf van de verplichte items