Wie kent ‘m niet: de glazen fles van IKEA met beugelsluiting. Leuk voor bloemen, drankjes of gewoon als decoratie. In onze kast stonden er twee… Ze stonden daar maar te staan, maar ze werden nooit gebruikt. Tot vandaag! Toen we naar wat interieur-inspiratie zochten op internet, kwamen we een leuke, simpele en snelle DIY tegen die we graag uit wilden proberen. En dat delen we dan weer met jullie! Lees je mee?

Wat heb je nodig


(Oude) krant
Ter voorkoming van verfspetters op je tafel, vloer, tuintegels of balkon.

Afplaktape
Daarmee worden straks vlakken gemaakt.

Verf
Wij wilden snel resultaat. Het moet NU! En daarom kozen we voor muurverf. Een beetje dom, dat weten we. Een wasbeurt of stootje gaan de flessen niet overleven, maar dat hebben we er voor over 😉 Wij raden je aan, om als je van duurzamer resultaat houdt, naar de bouwmarkt te gaan en de juiste verf aan te schaffen voor jouw ondergrond. Ben je ook meer van het korte-termijn plezier? Kijk dan even in de schuur of er nog een mooi restje muurverf staat.

Kwast
Kies een kwast die jij fijn vindt en past bij de verf en ondergrond die je gebruikt.

Voorwerp
Wij hebben gekozen voor de waterflessen van IKEA, omdat we die nog hadden staan. Heb jij nu juist een suffe plantenpot of grauwe lampenvoet? Geen probleem! Je kunt deze techniek overal op toepassen.

Aan de slag! Cheer it up 🙂

Stap 1

Plak afplaktape op de glazen fles en maak zo een kader waarbinnen je de kleur wilt hebben. Je kunt voor (a)symmetrische vormen gaan, of bijvoorbeeld alleen de boven- of onderkant van de fles een kleur geven. Zorg ervoor dat het tape goed strak op de ondergrond zit zodat de verf er niet stiekem onderdoor kan piepen.

Stap 2

Pak je favoriete kleur verf, en begin! Laat de verf drogen en herhaal deze stap zonodig nog een keer.

Stap 3

Haal voorzichtig het tape weg. Als je langzaam trekt, is de kans het kleinst dat je verf meetrekt.

Stap 4
klaar! Wat vind je ervan? Wij zijn enthousiast 🙂

Wil je nog meer IKEA-hacks (gecustomizde standaard meubels en accessoires van de IKEA) lezen? Klik dan hier.