Je kent ze wel, die korte en snelle filmpjes, waarbij de lekkerste recepten op tafel getoverd worden. In deze serie maken we die recepten na en beoordelen we ze. Is het lekker? Is het haalbaar? Is het zo makkelijk als het eruit ziet? Kortom, kunnen wij dat ook?

Bacon-Wrapped Burger Roll

Ik zag dit filmpje en het water liep me in de mond. Ik appte Hanneke met de woorden ‘deze test ik!’ en vandaag laat ik je het resultaat zien. Kijk je mee? Dit is het filmpje met het originele recept:

Aan de slag

Ik vond het vrij veel ingrediënten, dus ik besloot van alles de helft in huis te halen. Ik zette het filmpje aan en probeerde alle benodigdheden op te schrijven. Daarnaast heb ik ook even genoteerd hoelang en op hoeveel graden het geheel in de oven moest.

Ze laten in het filmpje niet zien dat je de oven moet voorverwarmen. Ik deed dat wel. Ik ben begonnen met het verzamelen van alle droge onderdelen. Dat wil zeggen dat ik de zout, peper, knoflookpoeder en broodkruimels eerst bij elkaar in een schaaltje heb gedaan en door elkaar heb geroerd. Vervolgens heb ik het schaaltje gemengd met het gehakt. Daarna heb een ei toegevoegd en ben ik het gehakt gaan kneden.

Het duwen van de gehakt op aluminiumfolie op de bakplaat heb ik exact hetzelfde gedaan, alleen vulde het bij mij niet de hele bakplaat. Ik heb vervolgens drie plakken ham, vijf plakken cheddar en een handje spinazie toegevoegd.

Het oprollen ging veel gemakkelijker dan ik dacht. Het rolde heel makkelijk tot een mooie rol en de rol bleef intact. Ik heb de rol op een schoon bord gelegd en heb vervolgens de bacon naast/op elkaar op het aluminiumfolie gelegd. Het rollen was hier iets ingewikkelder, omdat de bacon de neiging heeft los te laten.

 

Vervolgens moest het op twee verschillende standen in de oven. Ik vond dit erg lang duren. Eerst moet het hele pakketje met dicht aluminiumfolie 25 minuten in de oven op 180’C en daarna nog eens 20 minuten op 260’C met het aluminiumfolie open gevouwen. Dat het in totaal bij een uur in de oven moet heb je niet door tijdens het kijken van het filmpje. Je denkt dat het dan gaat om een snel recept, maar ik vind dat het dat niet is.

Vervolgens kwam het heerlijk geurend de oven uit. Omdat ik nog spinazie en ham over had, heb ik ervoor gekozen de ham in kleine plakjes te snijden en de spinazie erbij op te bakken. Zo hadden ik wat extra groenten bij dit gerecht.

Ik heb ervan gesmuld. Het was echt heerlijk. Ik zat wel snel vol, het was zo enorm machtig. Maar zeker voor herhaling vatbaar. Ik vond het eigenlijk een typisch kerstrecept voor bij een buffet, waarbij iedereen iets meeneemt.

Beoordeling

Ik geef dit recept een ruim voldoende. Het is heerlijk en het is zo eenvoudig als het eruit ziet. De ingrediënten zijn goed te verkrijgen en iedereen kan dit maken, ook als je geen keukenprins(es) bent. Het nadeel vond ik, dat het zo lang in de oven moet. Het is niet erg als je daar rekening mee houdt. Dan kun je bijvoorbeeld eerder op de dag de voorbereidingen treffen en kun je het een uur voordat je wilt eten in de oven schuiven. Het is dus geen handig last-minute recept, maar verder een echte aanrader! Nog een ander leuk weetje is dat dit recept koolhydraatbeperkt is, dus mocht je wat willen minderen, dan is dit een goede avondmaaltijd voor je!

Welk recept moeten we volgens jou echt testen?