Geef je leven kleur met Crayola markers

Annemarij was al een tijdje opzoek naar stiften met iets extra’s. Ze heeft eerder wel eens gewerkt met de Spectrum Noir stiften (benieuwd? klik hier!), maar de geur en het doordrukken van de stiften beviel haar niet. Vandaag gaan we aan de slag met Crayola markers. We kozen deze stiften na een onderzoekje op het internet. Annemarij werd vooral getriggerd door de YouTube challenge met deze stiften: The Crayola marker challenge.

Wat kun je ermee?

Je hebt verschillende mogelijkheden. De Crayola markers bevatten hoogwaardige inkt op waterbasis. De kleuren zijn fel en levendig. De punt van de stiften is stevig en Crayola belooft dat dat bij je twintigste kunstwerk nog zo is. Omdat de stiften op waterbasis gemaakt zijn, kun je ze zowel zonder als met water gebruiken. Daarnaast kun je met de punt van de stift dikke en dunne lijnen maken. Het is geen brushpen, maar je kunt wel harder duwen of de stift iets schever houden voor een dikkere lijn.

Kleurstalen

In de doos die wij kochten zitten 50 verschillende stiften. Hieronder kun je zien hoe de kleuren eruit zien op papier. Links steeds de stift zonder water en rechts met water.

 

Aan de slag!

Wat heb je nodig?

  • Waterverfpapier
  • Potlood
  • Zachte gum
  • Crayola markers
  • Water en een kwastje of een Aqua Brushpen
  • Plastic zakje

Wij begonnen met het tekenen van iets. In dit geval een portretje. Daarna hebben we een aantal kleuren gekozen die mooi bij elkaar pasten en zijn we aan de slag gegaan. Omdat de stiften zo gepigmenteerd zijn, hoef je maar een heel klein beetje stift te gebruiken om kleur te krijgen in je tekening. We kleurde met een stift op het plastic zakje en gebruikten vervolgens onze aqua brushpen om iets van de kleur op te pakken en aan te brengen op de tekening.

Lijkt dit je wat?