Oeps.. foutje!

Ineens drukt je pen door, zit er een grote inktvlek op je blad, heb je een veel te leeg gedeelte of maak je een gigantische spelfout. Herken je dit? Wat doe je dan? Ik deel vandaag leuke bullet journal hacks met je!

Wat is een hack?

‘Hacks’ zijn slimme trucjes om je leven nèt wat simpeler te maken. Meestal zijn het gemakkelijke trucjes, waarvan je wilde dat je ze eerder wist. Bijvoorbeeld zoiets als deze hier. Nooit meer nieuwe avocado’s kopen ;).

Hack 1: Lijm

Ik heb nogal een hekel aan lijm in combinatie met papier. Het krult op, plakt slecht en soms drukt het door. Al vanaf dat ik klein ben gebruik ik in plaats van lijm een leuk product van HEMA, namelijk fotosplitjes. Het plakt goed, je kunt het op maat knippen, je ziet het niet zitten en het drukt niet door. Ideaal! Hoe kun je dat gebruiken tijdens het bullet journalen? Drukt je stift per ongeluk door? Plak de pagina’s aan elkaar met fotosplitjes en je ziet er niets meer van!

Hack 2: Titel

Elke keer weer een nieuwe manier vinden om iets leuk en mooi op te schrijven, of anders gezegd te handletteren. Ik vind het heel leuk om op de volgende manier te schrijven. Ik schrijf eerst het woord of de titel op in sierlijke letters. Wil je daar meer van weten? Koop dan ons tweede boek! Vervolgens teken ik dan een lijn om de letters heen, waardoor er ruimte in de sierlijke letters komt en dan kan ik ze opvullen.

Oeps.. foutje! Dit is zo’n geval waarvan ik dan zo kan balen. De bovenste lus van de ‘f’  is niet geworden zoals ik wilde. En dan? Ik kon natuurlijk de pagina eruit scheuren en opnieuw beginnen, maar ik vind het ook wel een uitdaging om dan mijn creativiteit aan te spreken. In dit geval was het voor mij vrij simpel. Ik maak bij alle letters een extra randje.

Hack 3: Opvullen

Ik ben geneigd om het opvullen heel netjes te doen. Wil je een keer een iets speelsere uitstraling geven aan je bullet journal? Dan is dit een heel eenvoudige tip! Kleur het niet helemaal in, maar laat wat witruimtes. Zo eenvoudig, maar zo leuk! Ik gebruikte hiervoor mijn Ecoline Brushpen 236.

HACK 4: Potlood

Eerst heerlijk met potlood tekenen en het dan vervolgens het niet weg krijgen. Je ziet het op de foto’s hierboven! Wat kun je daar aan doen? Veel potloden die je goed blijft zien bevatten veel harde grafiet. De H potloden dus. Vind je dat vervelend? Gebruik dan B potloden. Meer informatie over tekenmateriaal vind je in onze gratis download ‘Hoe begin je met illustreren?’.

HACK 5: Ruimte

Je hebt een prachtige tekst en wat illustraties gemaakt, maar vervolgens lijkt het helemaal niet bij elkaar te passen of heb je veel lege ruimte over. Wat kun je daarmee doen? Je kunt van jouw tekening één geheel maken door iets simpels overal terug te laten komen. Denk aan een kleur, een vorm of een opvulling. Hier koos ik erover om de pagina te vullen met stipjes en tada, de pagina is compleet!

HACK 6: OVERLEVEN

Wat doe je om de herfst te overleven? Dat is natuurlijk een heel andere soort hack, maar ik wil je mijn tips niet onthouden, haha. Dat grauwe en miezerige weer, brr. Met deze tips kunnen we vast iets leuks maken van dit sombere seizoen. 🙂 Dit zijn mijn tips:

 • warme chocolademelk drinken
 • aan een nieuwe serie beginnen (tips zijn welkom in de comments!)
 • een heel leuk boek (uit)lezen
 • een worteltjestaart maken (kom maar op met die recepten)
 • een warm bad nemen
 • tijdens een koude dag naar het bos voor een wandeling
 • haken op de bank onder een dekentje
 • naar een subtropisch zwembad (wat is jouw favoriet?)
 • paddestoelen spotten
 • kaarsen kopen en je huis ermee verlichten
 • pyamadag houden
 • stoofperen eten, mjammie!

Welke hack mist nog? Wat wil je leren? Laat het ons weten!

HEB JE DEEL 1 & 2 GEMIST?
Klik hier voor bullet journal #1
BENIEUWD NAAR DEEL 4?
Klik hier voor bullet journal #4