We hebben een boek geschreven!

Als je ons volgt via onze mailing of via social media dan kan het je nauwelijks ontgaan zijn, wij hebben een boek over handletteren geschreven! In deze blog willen we je vertellen hoe het zover kwam en wat je kunt verwachten van het boek.

Hoe het begon..

Vier weken geleden werden we benaderd door Lantaarn Publishers of we een boek wilde schrijven over handletteren. We konden het niet geloven. Vorig jaar op Oudejaarsdag begon Annemarij met het handletteren van een oliebollentafereeltje, we schreven er drie blogs over en nog geen jaar later werden we benaderd om een boek te schrijven. Ongelofelijk! We slapen al weken niet van de spanning. 😉 We gingen met de uitgever in gesprek en we zijn daarna hard aan de slag gegaan! Omdat we graag in de catalogus van januari terecht wilden komen, hebben we in drie weken het hele boek geschreven en vormgegeven. Wat was het leuk!

We wilden een boek schrijven waarin we jou willen laten ontdekken dat iedereen die kan schrijven, kan handletteren. Je hoeft er niet creatief of geduldig voor te zijn. Met een pen en papier kun je gelijk aan de slag en je kunt het de hele dag toepassen. Wij kunnen nog amper een normaal boodschappenlijstje schrijven, we gebruiken overal de mooiste letters. 😉 Daarnaast kun je op een hele simpele manier een kleinigheidje extra leuk maken met bijvoorbeeld een mooie geschreven quote en omdat dat goed bij ons past zijn we daarmee aan de slag gegaan!

leer handletteren met hemelsblauw boek

Wat kun je verwachten?

We hebben een opzet gemaakt van de informatie die we in het boek wilden hebben en toen we daar tevreden over waren zijn we aan het illustreren geslagen. In het boek wisselen illustraties, voorbeelden, informatie en werkbladen elkaar af. Je vindt in het boek de basis van het handletteren, denk dan aan; Wat heb je nodig? Hoe begin je? Hoe handletter een quote? Hoe handletter je in een illustratie? Hoe breng je variatie aan? Welke soorten letters heb je? Hoe maak je gebruik van kleur? Etc.

De voorbeelden en werkbladen in het boek zijn bedoeld om je op weg te helpen. Je kunt bijvoorbeeld met maarliefst zeven compleet uitgeschreven ABC’s oefenen in allerlei verschillende soorten letters.

Deel je creaties met ons

Mocht je het boek ergens zien liggen? Of ben je aan de slag gegaan met het boek? We zijn heel benieuwd. Gebruik #handletterenmethemelsblauw #hlmhb om het met ons te delen! Dat vinden we super leuk! Daarnaast zijn we ook heel benieuwd wat je van ons boek vindt. Laat je mening bij ons achter! 🙂

De voorverkoop is begonnen

Je kunt ‘m vanaf vandaag bestellen. Zodra we het in huis hebben, sturen we het naar je op. De eerste 100 bestellers ontvangen een persoonlijke boodschap bij hun bestelling! Als je voor 27 januari 2017 het boek via onze shop bestelt ontvang je 10% korting op het boek. Dus snel naar de shop en bestellen maar! 🙂

Wij kunnen haast niet wachten, jij?