Blogtips

Wij zijn bijna 1,5 jaar geleden begonnen met onze blog. We hadden beide al langer de wens om online onze inspiratie met anderen te delen. Toen Annemarij klaar was met haar opleiding aan de kunstacademie had ze tijd over om te beginnen en voor ze het wist was deze blog een feit. Pas toen ze een aantal maanden met de blog aan de slag was gegaan ontdekte ze de blogtips van andere bloggers. Ideaal!

Wat kun je verwachten van onze blogtips?

Er bestaan al heel veel blogs over hoe je geld kunt verdienen met je blog en hoe je de meeste bezoekers kunt trekken. Wij willen ons meer focussen op hoe je je blog kunt vormgeven, hoe je je sociale media kanalen kunt vormgeven, hoe je het beste foto’s kunt maken etc. We focussen ons dus op de vormgevingskant, omdat we in de afgelopen tijd gemerkt hebben dat dit erg bijdraagt aan hoe bezoekers (en bedrijven) je blog waarderen. En daarnaast, worden we zelf heel blij van goed vormgegeven sites en mediakanalen!

Tip 1:

Beeld is één van de belangrijkste aspecten van een online kanaal. Mensen lezen nog amper en er is veel concurrentie, dus de beelden die je gebruikt moeten kwalitatief goed zijn. Wij zijn er voorstanders van om je eigen foto’s te maken. Tips daarover volgen later nog. Maar het kan zijn dat je nog niet de geschikte camera of studio-omgeving hebt, dan kun je gebruik maken van goede stockfoto’s.

Unsplash

We delen vandaag de gratis stockfotosite Unsplash met je. Echt een aanrader! Deze site staat vol met duizenden foto’s die je gratis mag gebruiken. Elke tien dagen komen er tien nieuwe foto’s online. Het is bijna niet te geloven dat je deze foto’s gratis en zelfs voor commerciële doeleinden mag gebruiken.

Voor een indruk van de foto’s / kwaliteit:

blogtips hemelsblauw unsplash

blogtips hemelsblauw unsplash

blogtips hemelsblauw unsplash

Ga jij gebruik maken van deze blogtip?