Het is week 52. Week 52! Dat wil zeggen dat 2017 bijna voorbij is. Ik kan het me eigenlijk bijna niet voorstellen. Het klinkt cliché, maar het is zo enorm snel gegaan! Ik laat je zien wat ik in de laatste week van het jaar allemaal gedaan heb.

Maandag

Op maandag is het kerst. Het kerstgevoel heeft even op zich laten wachten, maar als we in de schemering van de ochtend met de kaarsen en de kerstboom aan, aan het ontbijt zitten begint het toch te komen.

Nadat we naar de kerk geweest zijn, beginnen we met de opbouw van het decor van het kinderkerstfeest. Het wordt zo gaaf!

’s Middags gaan we naar familie, daar eten we veel en lekker.

Annemarij en ik proberen een foto te maken… Veel lachen en gekke foto’s later is het toch gelukt.

Dinsdag

Op dinsdag is het kinderkerstfeest. Spannend, maar geslaagd!

In de middag gaan we naar Antals ouders.

Heerlijk warm!

Woensdag

Derde kerstdag, relaxdag. Ik geloof dat het half twaalf was toen ik uit bed kwam… Toen ik eenmaal op de bank geinstalleerd was, keek ik mijn favoriete soap terug. Guilty pleasure en zo ‘slecht’ dat het leuk is. Ofzo. Ik kijk het nou eenmaal al een jaar of tien en afwijken doe ik niet graag 😉

’s Middags ga ik even naar buiten om een frisse neus te halen. En wat boodschappen.

In de avond is een programma over Chriet Titulaer op televisie. Geweldige man, vind het nog altijd jammer dat ik nog niet geboren was toen zijn programma op tv was.

Donderdag

Op donderdag pak ik mijn spullen in want we gaan een paar dagen naar Groningen. Zin in!

In een boekwinkel in Groningen vind ik deze leuke muismat… Dit wil je toch op je bureau? Klein beetje duur was ‘ie wel.

’s Avonds eet ik wat ik het liefste eet: spareribs.

Vrijdag

Op vrijdag worden we wakker met dit uitzicht. Mooi he?

Na het ontbijt nemen we een duik in het (enigszins gedateerde, maar lekkere) zwembad van het hotel.

’s Middags brengen we een bezoek aan het stripmuseum, erg leuk! Hier kijk ik geconcentreerd (of misschien eerder moeilijk) naar een filmpje van mijn stripheld: Dirkjan.

’s Avonds eten we bij Huize Maas. Voor wie het niet weet, mijn meisjesnaam is Maas, dus ik voelde me er helemaal thuis 😉

Zaterdag

Op zaterdag lopen we nog wat door de stad.

En daar kom ik deze fantastische fiets tegen:

Ik shop wat in de sale (spijkerbroeken die lang genoeg zijn, woehoe!)

En we brengen nog een bezoekje aan het grafisch museum.

In de avond rijden we weer terug naar huis en luisteren we via Storytel in de auto naar ‘Taal is zegmaar echt mijn ding’. Ik heb de boeken al eens gelezen, maar dat was lang geleden genoeg om er nu weer naar te kunnen luisteren.

Zondag

Vandaag is het oudjaarsdag. Vanavond gaan we naar mijn ouders om het nieuwe jaar in te luiden. Ik haak nog wat en verder voer ik niet zo veel uit. Behalve deze blog schrijven dan, onder het genot van harde knallen…

Een fijne jaarwisseling en een gelukkig nieuwjaar!