Vervelen

Soms heb je van die dagen dat er niets zinnigs uit je handen komt, maar je ook geen zin hebt om maar naar een scherm te staren. Het lijkt wel of er juist dan niets leuks is te vinden op TV, Netflix en Facebook. In deel 1 van deze serie deel ik mijn favoriete Youtubers. In dit deel ga ik je laten zien dat iets maken ook helpt tegen verveling.

Projecten

Volgens mij zijn projecten de beste manieren om van verveling af te komen. Met projecten bedoel ik iets waarmee je begint, wat niet na een uurtje klaar is. Iets wat je er steeds weer bij kunt pakken of wat nog wel even duurt voordat het af is.

Puzzelen

Het klinkt niet al te hip, maar leuk is het wel. Koop of leen eens een puzzel van meer dan 1000 stukjes. Zorg ervoor dat je begint op een plek, die je daarna niet meer zo vaak nodig hebt, dus niet midden op de eettafel. Het is jammer als je halverwege het project je puzzel moet opbergen. Ik vind het ideale aan puzzelen, dat je bezig bent met het maken van iets, terwijl je niet echt hoeft na te denken. Dat ontspant enorm! Daarnaast kun je steeds wanneer je even niets te doen hebt je puzzel erbij pakken.

Handletteren

Dit is echt een ideale bezigheid als je je verveelt. Je kunt altijd wel iemand blij maken met een kaartje of een berichtje. Hoe leuk is het dan als je die zelf hebt geschreven met mooie letters? Wij zijn natuurlijk nogal ervaren, dus bij ons gaat het vanzelf. Maar geloof me, dat kun jij ook bereiken! Wij hebben een aantal dingen ontwikkeld om je op weg te helpen:

Bullet Journaling

Dit is het ideale project tegen verveling, omdat je er elke dag aandacht aan kunt besteden. Heb je geen idee wat bullet journaling is? Bekijk dan onze blogs:

Leren illustreren

Voor veel vrouwen is het een wens om een beetje te kunnen tekenen. Wij vinden het erg leuk om te illustreren, maar we waren er erg onzeker over. Inmiddels hebben we dat aan de kant gezet en kun je bij ons leren illustreren. Elke maand delen we voor elke werkdag stappenplannen voor leuke illustraties met iedereen die zich daarvoor (voor €3,-) inschrijft. De stappenplannen van de maanden die al achter ons liggen, hebben we gebundeld in twee delen.

Overige projecten

Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke projecten. Deze projecten van onze blog werden heel veel bezocht, naast die je hierboven vindt:

spiegel washi tape hemelsblauw

Wat doe jij het liefst als je je verveelt of even tijd over hebt? Laat het ons hieronder weten!