gesponsorde blog hemelsblauw advertorial

Het begon denk ik, toen ik een jaar of twaalf was. Het fantaseren over een eigen huis. Ik fantaseerde niet over de grote ervan, maar over de spulletjes en de kleuren die ik in het huis wilde hebben. Ik heb het trouwens van niemand vreemd, hoor! Mijn moeder, haar zussen en de dochters daarvan (mijn nichtjes) doen ook niets liever. 😉

Ik woon sinds juli 2014 met Pieter in een leuk flatje. Het is huur, dus toen we erin gingen mochten we niet zo gek veel veranderen. Daarnaast zijn we ook in juli getrouwd en kwam alles een beetje tegelijk. Er was niet echt veel tijd om mijn droomhuisplannen tot een werkelijkheid te maken. En daarnaast wilde ik samen met Pieter ons huis inrichten en daarmee is het nu iets stoerder en iets donkerder geworden dan ik eigenlijk zou willen. Nu ik er een tijdje woon merk ik dat ik steeds meer begin te verlangen naar mijn droomhuisje.

En dus hebben we besloten dat als er een droomhuisje langskomt, we de stap nemen. Alleen die gedachte al zorgt ervoor dat al mijn radartjes gaan draaien. 🙂 Hoe wil ik dat mijn droomhuisje eruit komt te zien?

In dit blog laat ik je zien hoe mijn ideale woonkamer eruit ziet. Ik gebruik hiervoor afbeeldingen en producten van inspirerende blogs, websites en winkeltjes. Kijk je met me mee?

Kleur

Ik ben dol op kleur. Het liefst zou ik de basis van mijn woonkamer wit houden en dan werken met kleur in de accessoires. Ik word echt zo blij als ik dit soort interieurs tegenkom op Pinterest! Wat zijn jouw favoriete kleuren?

Spulletjes

Omdat ik veel leerlingen in de klas hoorde over Instagram, dacht ik eerst dat het meer voor de jongere lichting bedoeld was. Maar sinds ik het ontdekt heb, ben ik fan! Je kunt heel gemakkelijk allerlei leuke websites, merken, blogs, vlogs en winkeltjes volgen. Zo blijf je dagelijks op de hoogte en voorzien ze je dagelijks van een portie inspiratie. Zo leuk!

Ik volg verschillende winkeltjes op Instagram. Stuk voor stuk verkopen ze leuke spulletjes voor in huis. Ik zeg je eerlijk, ik heb niet overal meteen het geld voor, maar dromen mag altijd toch? 🙂

Vacht van vilt

Bovenaan mijn wensenlijstje staat deze beauty, de plaid gemaakt door Vacht van Vilt. Naast dat ik de plaids heel mooi vind, ben ik om meerdere redenen fan. Ten eerste komt de wol van schaapjes met een goed leven. Daarnaast wordt de wol handgemaakt en gevilt met biologisch olijfzeep. And last but not least, door de wol te vilten en te verwerken wordt het niet weggegooid! 🙂 Wil je meer weten over Vacht en Vilt? Miss Jettle heeft er een mooi blog over geschreven! Welke kleur zou jij kiezen?

Rice DK

Als je ook kleur wilt in huis, dan is deze winkel bij uitstek geschikt voor jou. Ze verkopen allerlei kleurrijke accessoires voor in huis en ik raak niet uitgekeken. Al is het alleen maar om inspiratie op te doen! Zelf ben ik helemaal fan van hun keukenspullen. Als je de winkel wat onoverzichtelijk vind, kun je veel van hun producten vinden via hun Pinterest pagina. 🙂

IXXI

In mijn ideale woonkamer moet ook iets aan de muur hangen en er is naar mijn mening eigenlijk niets beter dan een IXXI aan de muur. 🙂 Sinds ik voor de eerste keer een IXXI tegenkwam in een woonblad, ben ik onder de indruk. Het leuke is dat je zelf ook een IXXI kunt samenstellen, dus er is voor ieder wat wils. Omdat ik kunstdocent ben en ook nog eens gek op (pioen)rozen is deze mijn IXXI nummer 1. 🙂

LICHT

Naast mooie kleuren en leuke spulletjes is licht ook heel belangrijk voor me. In een donkere ruimte voel ik me vaak somber. Ik heb licht nodig om me prettig en actief te voelen. Ik mocht daarom bij mijn ouders op de zolder slapen, waar twee VELUX dakramen zorgden voor veel en fijn licht. Doordat de VELUX ramen schuin staan komt er heel veel licht door naar binnen. Heb jij ook licht nodig om een beetje te kunnen functioneren? Kijk dan even op VELUX NL of VELUX BE.

DO IT YOURSELF

Ik kan me geen ideale woonkamer voorstellen zonder dingen die ik zelf gemaakt heb. Zelf iets maken is zo leuk en je kunt er trots op zijn. Deze keer deel ik geen eigen DIY’s met je, maar die van anderen.

 Imakin

De naam komt je misschien al bekend voor want ik heb eerder een blog over het winkeltje van Jinske geschreven. Bij Imakin kun je allerlei pakketten kopen om vervolgens zelf een woonaccessoire te maken. Deze twee zijn mijn favorieten:

A cup of life

Deze vrolijke dame heeft veel leuke ideeën. Ik vond deze zo leuk dat ik hem jullie niet wil onthouden. Soms heb je in een woonkamer een saai hoekje of een saaie muur en dan is dit dé oplossing. 🙂 Wil je weten hoe ze het gedaan heeft? Hier kun je haar hele blog lezen. Het leuke is dat de gouden stippen los te halen zijn (handig, voor als je ze zat bent of als je ze verkeerd opplakt) 😉

I spy diy

Iets waarin je spulletjes kan opbergen, maar waardoor het er dan ook nog eens leuk uitziet. Dat is soms de kunst. Deze DIY is daar de uitwerking van. En mocht je tijd over hebben? De site staat vol met allerlei leuke DIY projecten 🙂

Na bijna 900 woorden besef ik dat ik voorlopig nog niet uitgeschreven ben, maar ik zal er toch een einde aan breien. Wie weet komt er nog een keer een deel twee. Wat vinden jullie van mijn ideale woonkamer? Waar droom jij van? En wat vind jij belangrijk om in huis te hebben? Ik ben benieuwd naar jullie droomhuisjes! 🙂

gesponsorde blog hemelsblauw advertorial