glas met vogels retroloekie antiek bord met bloemetjes uit de winkel van Retroloekie in de blog van hemelsblauw handdoek uit de webshop Retroloekie in blog van hemelsblauw

De diamantjes van Retroloekie

Als kind hadden we thuis niet zo veel te besteden en daarom namen mijn ouders ons mee naar de kringloop voor speelgoed, nieuwe spulletjes en ook voor ‘nieuwe’ kleding. Mijn moeder was er erg goed in iets geslaagds voor ons te vinden. Door kringlopen in de rijkere delen van Nederland te bezoeken, scoorde ze voor ons bijvoorbeeld mooie Oililysjaaltjes voor weinig.

In die tijd een heuse trend en zo liepen wij er altijd hip. Hierdoor heb ik van jongs af aan leren genieten van de kleine dingen en details in het leven. Ik heb geleerd diamantjes te ontdekken tussen afgedankt spul en daar ben ik  mijn ouders erg dankbaar voor!

Iemand die ook goed is in het vinden van diamantjes is Annemarie van Retroloekie.nl. Neem even een kijkje op haar website, laat je verleiden en kom daarna terug om deze blog verder te lezen..

En.. je begrijpt wat ik bedoel, he? Wat een diamantjes.. Je mag best weten dat op mijn verlanglijstje het volgende staat: iets van de webshop Retroloekie.nl. Het maakt niet uit wat, want alles is mooi! 🙂

retrobordjes met schaapje van webwinkel Retroloekie blog door hemelsblauwretro blik met hanen van webshop retroloekie blog door hemelsblauwretro karretje van webshop retroloekie in blog van hemelsblauw

Hier een klein interviewtje met de dame achter Retroloekie:

  1. Hoe is Retroloekie ontstaan?  

Ik werkte 7 jaar geleden  bij IKEA en kwam door mijn kinderen meer thuis te zitten. Voor het eerst kwam ik in de kringloopwinkel en het viel mij op dat daar zoveel mooie vintage spullen stonden en zo ontstond het idee om een webwinkel te gaan opzetten.

  1. Waarom heb je voor de naam Retroloekie gekozen?

In die tijd was de Retro stijl en benaming echt in opkomst , daarom wilde ik “Retro” graag in de naam verwerken. Loekie was de naam van mijn kat, en verwijst ook weer naar “look” en zo kwam de combinatie

  1. Wat is kenmerkend voor Retroloekie?

Ik hoop dat mensen mijn vintage stijl herkennen als typisch Retroloekie. Ik probeer bij inkopen altijd trouw te zijn aan mijn eigen inkoop-onderbuik gevoel, zodat het ondanks dat het vintage items zijn er toch een vaste stijl en dus rust en overzicht in mijn collectie zit waar klanten voor terug gaan komen. Ik vind het ook belangrijk dat de items ondanks dat ze vintage zijn, ze een frisse uitstraling hebben.

  1. Wat was je eerste grote opdracht, klus of uitdaging?

Via mijn blog Thuisinstyling werk ik wel eens samen met interieur winkels, ik mag dan een product uitproberen, en daar een stuk over schrijven. Bloggen is iets wat ik echt even hem moeten leren, schrijven over producten van anderen is toch even wat anders dan je eigen gevonden vintage items in een webwinkel zetten. De eerste x dat ik schreef over een product vond ik dus wel even spannend.  Het ging trouwens over een Mepal camping schaal 🙂

  1. Hoe zien je dagelijkse werkzaamheden eruit?

Elke morgen nadat mijn oudste 3 kinderen naar school zijn  ga ik op inkoop . Ik bezoek dan een paar kringloopwinkels in Groningen, en ben dan meestal een uur op pad. Daarna spoed ik snel naar huis om product foto’s te maken en deze te bewerken voor de webwinkel. Intussen beantwoord ik nog wat klantenmailtjes, maak ik een paar Instagram foto’s (@retroloekie) en tegen het begin van de middag moet ik de kinderen van school halen, en mijn kleinste meisje uit bed halen. Middags heb ik een oppas thuis, zodat ik mijn bestellingen van die dag kan inpakken in onze opslag, en de artikelen in de webwinkel kan plaatsen. Avonds als mijn 4 kinderen op bed liggen zit ik altijd met de laptop op schoot om mijn webwinkel bij te werken, en ik laat mij door Instagram intussen nog een beetje inspireren.

  1. Waar geniet je elke dag van?

Ik geniet vooral erg van het inkoop gedeelte , ik vind het heerlijk om elke dag opnieuw een kringloop winkel in te lopen en eigenlijk elke dag iets te vinden wat ik van te voren nooit had kunnen bedenken. Ook het maken van een mooie interieur  foto voor mijn blog en instagram vind ik heerlijk om te doen.

  1. Wat had je gemist als Retroloekie niet ontstaan zou zijn?

Dan had ik nooit geweten dat je met afgedankte spullen uit de kringloop nog zoveel mooie dingen kan doen. Dan had ik nog midden in de IKEA meubels gezeten en niet op het idee gekomen zijn. Ik ben er een creatiever vindingrijker persoon door geworden.

  1. Wat zou je je klanten willen vertellen of meegeven?

Combineer vintage interieur items juist met nieuw interieur! Hierdoor zet je je vintage parel meer in contrast, en dus meer in de kijker 😉

  1. Wat hoop je over vijf jaar te doen?

Ik hoop over  5 jaar nog steeds op zoek te zijn naar vintage schatten voor mijn webwinkel, maar ik zou het ook erg leuk vinden als mijn blog nog een grotere rol zou gaan spelen. Het inspireren van mensen met mijn interieur foto’s geeft mij veel voldoening.

  1. Op welke collega zou je stiekem wel een beetje willen lijken? En waarom?

Ik wil eigenlijk op niemand lijken, omdat ik toch altijd mijn eigen gevoel en smaak volg, maar er zijn wel Instagram acounts die ik bewonder, zoals @zilverblauw @lilalimone @colorfulsparkle @danielle_mila @redcherryrodekers

Staat de winkelwagen al vol? Of je verlanglijstje? Wat vind jij van spulletjes kopen in de kringloop? Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat! 

typmachine uit de winkel van retroloekie in de blog van hemelsblauw retro lamp uit de shop van retroloekie in de blog van hemelsblauw kussenhoes van retroloekie in de blog van hemelsblauw bord met bloemen uit de webwinkel van retroloekie in de blog van hemelsblauw een blik met tekst van de webwinkel retroloekie in de blog van hemelsblauw blik met bloemen uit de webwinkel van Retroloekie in een blog van hemelslauw