Al eerder vertelde ik je over het grote en leuke pakket dat we van Xenos kregen. In de mand zat ook een slagletterhamer en een doosje slagletters met alle letters van het alfabet. Nog nooit geprobeerd! Voor deze blog ga ik aan de slag met deze interessante spullen. Kijk je mee naar wat ik er van vind?

De slagletterset van Xenos

Op de webshop van Xenos is een uitgebreid slagletter-assortiment te vinden. In ons pakket zat een hamer, een setje letters en wat zilver- en goudkleurige metalen labels.

slagletters

Slagletterhamer

Wat me als eerste opvalt, is de leuke kleur van de hamer. Mooi kleurtje blauw! Alhoewel hobby-benodigdheden vooral praktisch moeten zijn, vind ik het toch ook wel erg leuk als ze er ook nog mooi uitzien!

De hamer is zwaar zeg! Het handvat is ergonomisch gevormd, ligt fijn in de hand.

Slagletters

slagletters

Het doosje met alle letters van het alfabet heeft ook al zo’n leuk kleurtje. Deze spullen hoeven zeker niet achter een deurtje opgeborgen te worden!

De metalen staafjes zijn een beetje vettig. Het heeft vast een reden (slagletter-noob hier!) maar ik had er even niet op gerekend. Handen vies 😉 Wat me gelijk opvalt is dat de lettertjes op de metalen staafjes zo klein zijn dat het best lastig te zien is welke letter je pakt. Misschien was het handig geweest als op de andere kant nog een keer de letter was gedrukt.

Labels

De labels doen me een beetje denken aan die tags die je vroeger om je nek hing met persoonlijke info erop. Was heel hip, toch? Ze zijn wat dun om te voelen, maar daardoor zijn ze ook wel weer fijn licht.

Aan de slag!

slagletters

Op de verpakking van de slagletters staat: ‘inclusief instructievel’. Nu leek het me geen rocket science, maar om dan gelijk het instructievel weg te laten is misschien ook wat overdreven 😉 Ik zocht later in de winkel nog eens naar de letters om te kijken of daar wel een handleiding bij zat, maar helaas. Ik was dus niet de enige zonder instructies! Ik ging maar gewoon aan de slag.

slagletters

Je zet de slagletter op je ondergrond, ik gebruikte hiervoor één van de labels, en je geeft daar een mep op met de hamer waardoor de letter in het metaal geslagen wordt. Easy peasy, zou je denken!

slagletters

En inderdaad, het slaan met de hamer is makkelijk. Wel een enorm kabaal trouwens! Gezellig voor de buren. Het positioneren van de letters is een ander klusje. Je wilt de letters eigenlijk allemaal wel op dezelfde hoogte (en niet op z’n kant…hadden jullie de dwarse E al gezien? 😉 ) en ook allemaal wel even ver van elkaar vandaan. Dat blijkt lastiger te zijn dan ik dacht!

Eindoordeel

Zelfs zonder instructievel, lukte het slagletteren(?) me aardig! De E ligt op z’n kant en ik heb wellicht iets te hard met de hamer gemept waardoor het label een knikje kreeg, maar buiten dat vind ik het een leuk effect! De labels hadden iets dikker mogen zijn, dan buigt het misschien iets minder snel, maar verder vind ik de materialen erg geschikt. Aanrader!