Online handletter workshop

Het is eindelijk zover, je kunt bij ons een online handletter workshop volgen! In deze blog leggen we je uit wat je ervan kunt verwachten en hoe je ermee aan de slag kunt gaan. Kijk je mee?

Hoe werkt het?

Met de online handletter workshop kun je thuis aan de slag met het handletteren op een moment dat het jou goed uitkomt. Door middel van afbeeldingen, tekst en filmpjes waarin we laten zien hoe wij handletteren, nemen we je mee op avontuur. Het kan zijn dat je al eens een boek hebt gekocht, maar dat het maar niet lukt om te beginnen. Dan is deze online handletter workshop ideaal voor jou! Ben je al een gevorderde handletteraar of ben je al meerdere keren met onze boeken aan de slag gegaan en ging het je heel makkelijk af, dan is deze workshop minder geschikt voor je.

Zodra je het product in onze webshop koopt, kun je je inschrijven voor een mailinglist. Vervolgens ontvang je een week lang elke dag een mail. Deze mailtjes kun je openen, wanneer je maar wilt. Je kunt ermee aan de slag wanneer je wilt en de mailtjes blijven geldig. Je kunt dus meerdere keren een mailtje openen.

Wat leer je?

Tijdens deze workshop leren we je het volgende:

 • Wat is de geschiedenis van het handschrift?
 • Wat is wat – begrippenlijst
 • Wat heb ik nodig?
 • Hoe begin ik?
 • Hoe maak ik een strakke letter?
 • Hoe kan ik variaties maken op de strakke letter?
 • Hoe maak ik een sierlijke letter?
 • Hoe kan ik de kalligrafie-letter nabootsen?
 • Hoe kan ik letters combineren?
 • Hoe maak ik van letters een quote/poster?
 • Hoe maak ik letters met diepte?
 • Hoe kan ik letters opvullen?
 • Hoe maak ik banners?
 • Hoe schrijf ik in een vorm?
 • Welke leuke manieren om te handletteren zijn er nog meer?

Dit zijn onderwerpen die we ook bespreken in onze handletterboeken. Deze boeken hoef je niet in je bezit te hebben om de workshop te volgen. Als je nog meer wilt oefenen, is het wel handig om de boeken aan te schaffen.

Hier een kleine sneak preview:

Hoe schaf ik het aan?

 1.  Ga naar: http://shop.hemelsblauw.net/product/online-handletteren/
 2. Stop het product in de winkelmand en reken af
 3. Check je mailbox voor de bevestigingsmail. Hierin vind je een bestand met uitleg hoe je je kunt inschrijven voor de mailinglist.
 4. Schrijf je in.
 5. De rest volgt vanzelf. Succes!

Is handletteren wel iets voor mij?

Misschien ben je nog niet met handletteren begonnen. Bekijk dan gratis de onderstaande blogs:

Heel veel handletterplezier!