Het is 6 januari, Driekoningen. Volgens ongeschreven regels is het toch echt tijd om vandaag je kerstversiering weer naar zolder te brengen. Wij vinden het altijd jammer, maar ook toch wel lekker fris en leeg als alles weer is zoals het was. Tijd voor een nieuw DIY-projectje voor in huis: een handgeletterd kussen!

Wat heb je nodig?


Een kussenovertrek
Wij gebruiken er een van Ikea, de Vigdis

Een zwarte textielstift
Bruynzeel heeft een pakje van 8 textielstiften met verschillende kleuren, ook een zwarte. Het kussen van de foto is na het tekenen met de textielstiften van Bruynzeel al drie keer in de was geweest, en de tekst staat er nog steeds op, zij het een beetje vervaagd. Maar dat vinden wij eigenlijk juist mooi. Jouw tekst zal eerst dus zwarter zijn dan op onze foto’s.

Carbonpapier a4
Mocht je geen carbonpapier in huis hebben, is het te vinden bij de Bruna of bijvoorbeeld op bol.com

Wit papier a4

Een tekst of woord die je op het kussen wilt hebben

Stap 1


Teken je tekst op het witte a4 papier. Heb je een steuntje in de rug nodig bij handletteren? Wij helpen je graag! Lees onze blogs over beginnen met handletteren hier (deel 1) en hier (deel 2). Teken alleen de buitenlijnen van de letters op papier. Het inkleuren ga je pas op het kussen zelf doen.

Stap 2


Leg een stevig stuk karton in de kussenhoes (dus niet het kussen zelf) zodat de stift niet doordrukt en je een harde basis hebt om op te tekenen. Leg het carbonpapier op het kussen met daar bovenop het witte a4tje met je handgeletterde tekst. Trek nu met pen of potlood je tekst over. Als je het papier er af haalt, staan er als het goed is blauwe lijnen op je kussenhoes.

Stap 3

Houd het stuk karton in je kussenhoes en pak je textielstiften erbij. Trek nu de blauwe lijnen over die op de hoes staan. Soms gebeurt het dat niet alles helemaal overkomt zoals op je witte a4 stond, maar dat kun je dan gemakkelijk bijtekenen. Is je tekst af? Haal dan het karton uit de hoes en stop het kussen erin. Je custom-made kussenhoes is klaar!

Welke tekst vind jij leuk voor op een kussen?