Makkelijk , leuk en snel: strijkkralen!

Twee weken geleden zag ik in een huis waar ik langsfietste een kerstboom staan. Sindsdien luister ik op weg naar mijn werk mijn favoriete kerst-liederen en op deze manier dompel ik me langzaam onder in het steeds weer bijzondere kerstgevoel.

Ik ben blij dat het kerstfeest het feest van het licht is, want op die manier zijn die korte en donkere dagen iets minder somber. Ik maak in de weken voor kerst graag allerlei kleurrijke versiering, om vrolijk te blijven en te gedenken en te vieren dat het Licht naar wereld is gekomen! Wat bijzonder!

Via Pinterest ben ik de afgelopen maanden veel leuke do it yourselfs tegengekomen, waarbij er strijkkralen gebruikt worden. Strijkkralen zijn makkelijk te verwerken en in een handomdraai kun je iets leuks maken. En als je thuis een kleine hebt die dit ook graag doet, kun je onder het mom van quality time zelf ook iets leuks maken! 🙂 In deze blog vind je een hele simpele do it yourself om een sterretje te maken van strijkkralen. Je kunt er van alles van maken: een slingertje, een onderzetter, een deurhanger, raamdecoratie, wanddecoratie, een sleutelhanger, een versiering voor in de kerstboom of aan een mooie tak.

Waar ga jij dit sterretje ophangen? En voor het kurken opbergvakje kun je hier klikken!

Hoe maak ik deze sterretjes?

Wat heb je nodig?

  • Strijkkralen
  • Grondplaatje in vorm van een ster
  • Bakpapier
  • Strijkijzer

Aan de slag:

  1. Kies de kleur die je wilt gaan gebruiken
  2. Vul de buitenste twee randjes van de grondplaat
  3. Leg het bakpapier over de grondplaat met de strijkkralen
  4. Strijk de strijkkralen tegen elkaar, door over het bakpapier te strijken
  5. Laat het sterretje afkoelen
  6. Je kunt er een een touwtje aan knopen als je het sterretje wilt ophangen

Klaar!

sterretje op grondplaat van strijkkralen door hemelsblauwstrijkkralen op grondplaat in de vorm van een sterretje dooir hemelsblauwstrijkkralen van ikea gebruikt door hemelsblauw leuke sterretjes van strijkkralen van hemelsblauw sterretjes gemaakt van strijkkralen als kerstdecoratie door hemelsblauw sterretje van strijkkralen voor het raam leuke kerstdecoratie van hemelsblauw strijkkralen sterretje als onderzetter door hemelsblauw