Hoe moet het?

Misschien herken je het wel.. Je maakt op vakantie allerlei foto’s en als je thuiskomt en je ze op de computer zet, lijken ze ineens veel minder mooi. Dat wordt Photoshoppen! Maar hoe moet dat?

Er zijn zoveel YouTube-filmpjes over hoe het moet, dat ik door de bomen het bos niet meer zag en dat heb jij misschien ook! Daarom heb ik een hele dag Photoshopfilmpjes gekeken en ik heb de beste filmpjes voor beginners voor je geselecteerd. Als je deze dame en haar filmpjes volgt komt het helemaal goed met jouw vakantiefoto’s!

Ik deel hieronder niet alleen de filmpjes. Ik zal door middel van één van mijn vakantiefoto’s steeds laten zien hoe het resultaat eruit ziet!

photoshoppen hemelsblauw

Doe je mee?

Wat heb je nodig?

Aan de slag:

 1. Afbeeldingsgrootte en uitsnijden: Kijk naar filmpje 1. De eerste twee minuten zijn een intro op wat je daarna zult gaan zien. Daarnaast legt ze duidelijk uit hoe je de grootte van de afbeelding kunt wijzigen en hoe je de afbeelding kunt bijsnijden.
  photoshoppen hemelsblauw
 2. Lagen en maskers: Filmpje 2 is aan de beurt. Dit filmpje gaat over lagen en maskers. Ze legt in de eerste minuten van het filmpje uit hoe je met de lagen in Photoshop te werk kunt gaan. Na vijf minuten legt ze uit hoe je met markers kunt werken. Als je dit filmpje begrijpt, adviseer ik je om eens lekker te experimenteren met alle bewerkingsmogelijkheden. Ik heb op mijn foto 3 bewerkingsmogelijkheden toegepast.photoshoppen hemelsblauwphotoshoppen hemelsblauwphotoshoppen hemelsblauw
 3. Retoucheren: In filmpje 3 leer je te retoucheren. Je leert dat dit op verschillende manieren kan. Deze tool gebruik ik zelf heel vaak als ik portretfoto’s Photoshop. Het resultaat is vaak mooier na het retoucheren. Bovenin het origineel en onderin zie je het resultaat van het retoucheren. photoshoppen hemelsblauw photoshoppen hemelsblauw
 4. Selecteren: In filmpje 4 word je op de hoogte gebracht van alle selectietools die er zijn. Ideaal om te weten als je beginner bent, want deze tools heb je vaak nodig!
 5. Penselen: De penselen worden heel vaak gebruikt in Photoshop. Filmpje 6 kijken dus!
 6. Gradients en de emmer: Je zou filmpje 8 kunnen vergelijken met de filters die je in Instagram hebt. Je gaat namelijk leren hoe je met gradients en de emmer aan de slag gaat. Leuk!
  photoshoppen hemelsblauw
 7. Tegenhouden en doordrukken: In filmpje 10 leer je hele handige tools te gebruiken. Dus deze niet overslaan! Hiermee kun je heel subtiel onderdelen donkerder en lichter maken in je foto’s.
  photoshoppen hemelsblauw

Klaar!

Veel kijk- en shopplezier!
photoshoppen hemelsblauw