Nog maar 1,5 week tot kerst!

De eerste kerstmarkten zijn al achter de rug, in de winkelstraten hoor je de kerstmuziek al van ver naar je toe komen en s’avonds zien de huizen er gezellig uit door de vele lichtjes. Kortom, het is bijna zover! Het is bijna kerst!

Zo net voor kerst vind ik het altijd heerlijk om te neuzen tussen al die lekkere recepten die langskomen. De Allerhande van de Albert Heijn is wel echt mijn favoriet. Ik zwicht altijd voor die hele mooie en vooral lekkere toetjes 🙂 Naast watertanden vind ik het ook leuk om mijn huis te versieren met allerlei leuke do-it-yourselfs. En omdat ik in de week voor kerst ook nog eens jarig ben, kan ik helemaal los gaan! Ik zal donderdag wel een fotootje van mijn verjaardagsversiering posten via Instagram 🙂

Deze week een leuke en makkelijker do-it-yourself, ook leuk als je niet zo van de (kitsch) kerstversiering bent!

Hoe maak je het ornamentje?

Wat heb je nodig?

 • Plakje boomstam (zelf zagen of kopen bij winkels als Action)
 • Spijker
 • Hamer
 • Tekening op papier
 • Schaar
 • Zwarte fineliner
 • Touwtje of lintje

Aan de slag:

 1. Bedenk wat je op het hout wilt tekenen. Je kunt het tekeningetje gelijk op het hout maken, maar je kunt er ook voor kiezen het eerst op papier te tekenen, uit te knippen en vervolgens over te tekenen op het hout
 2. Kleur de tekening in met zwarte fineliner
 3. Sla met de hamer de spijker in het plakje
 4. Bind het touwtje of lintje om de spijker
 5. Hang het ornamentje op een leuke plek

Klaar!

spullen voor kerst ornament hemelsblauw rendierkerst rendier tekenen op plankje hemelsblauw blogrendier op plankje kerst hemelsblauw blogkerst hemelsblauw eindresultaat rendier