Handlettering is hip. Daar zijn we ondertussen wel achter 🙂 Tijdens PaperPassion gaven we handletterworkshops en dat was tot onze verrassing een groot succes! De zaterdag na de workshops liep ik nog vol energie van de dag ervoor door de Action.

Ik zat zo vol inspiratie dat alle DIY, handwerkdingen en knutselspullen opeens helemaal geweldig waren. Glitters, stickers, stempels, niets was te gek. Maar zelfs voor Action-prijzen kun je niet alles meenemen wat je leuk vindt, dus ik mocht van mezelf 1 ding kiezen. En ik bedacht ter plekke nog een goed excuus om m’n aankoop goed te praten: ik zou er een blog over gaan schrijven.

Ik koos voor een Magisch krasblok. De naam is al leuk. Ik had zo’n blok eerder al eens gezien bij een nichtje en wilde het nu zelf wel eens uitproberen. Ik nam de glittervariant (er is ook een regenboogvariant). HET HEEFT GLITTERS! 😀

Wat is het?

img_2685-2

Het Magisch krasblok is een tekenblok met 40 zwarte vellen. De vellen bestaan uit een glitterlaag met daaroverheen een zwarte laag. Lijkt een beetje op krijtverf. Bij het blok zitten twee plastic kraspennen. Aan zo’n kraspen zit een dunne kant en een brede kant. Het is de bedoeling dat je met die plastic pennen de zwarte laag wegkrast. Zo krijg je glitters te zien.

Uit enthousiasme ben ik de prijs vergeten… Ik denk 1€, max 2€.

Aan de slag

Het krassen kan beginnen! Het is even uitproberen hoe hard je moet duwen met de pen. Ik vind dat je best wat kracht moet zetten. Ook wel logisch natuurlijk omdat je de zwarte laag van de onderlaag moet afkrassen. Ik heb zelf van de pen alleen de dunne kant gebruikt, dat werkt nauwkeuriger. Het wordt een klein beetje rommelig, want al het zwarte wat je wegkrast moet natuurlijk ergens heen. Het is misschien handig om het blok bovenop een a4-tje te leggen zodat je alle zwarte restjes er zo af kunt schuiven.

Heb je een armband of horloge om? Misschien slim om die even af te doen. Zo hard je moet drukken met de pen om het zwarte eraf te krijgen, zo makkelijk gaat diezelfde laag eraf als je er per ongeluk met iets anders overheen gaat.

img_2684

Conclusie

Wat ik er leuk aan vind zijn vooral de glitters. Het maakt niet uit hoe oud ik ben, ik word altijd blij van glitters… Wat ik verder ook leuk vind, is dat je bijna verplicht wordt om je tekeningen/letters te vereenvoudigen. Je kunt lastig schaduw aanbrengen, je moet dus eigenlijk wel strak en eenvoudig werken. Normaal trek ik lijnen met potlood om m’n letters dezelfde hoogte te geven, maar hierop kan dat niet. Goede training dus om zonder lijntjes te leren schrijven 🙂

Over handlettering- en illustratietechnieken die je toe kunt passen in dit Magische blok, hebben wij deze blogs geschreven:

Beginnen met handletteren deel 1
Beginnen met handletteren deel 2
Beginnen met handletteren deel 3

Èn een boek geschreven!

Wat ik jammer vind, is dat de zwarte laag er best snel afgaat als je er bijvoorbeeld per ongeluk met je nagel op krast. Veel vellen uit het blok hebben bij aankoop ook al wat beschadigingen, waarschijnlijk door productie en vervoer. Maar ja, wat kun je verwachten voor 2€?

Kortom, een leuk product om te hebben en om je handlettering- en illustratietechnieken op te oefenen. Ik heb geen idee hoe lang dit product al in de schappen ligt en tot wanneer de voorraad strekt… Rennen dus! 😉

awesome