Het is hartstikke hip, maar wat is het eigenlijk precies? Dat vertellen we je in deze blog en we delen onze Art Journaling inspiratie met je!

Wat is Art Journaling?

Een ‘journal’ is een dagboek. Bij Art Journaling houd je niet alleen een dagboek bij door dingen op te schrijven, maar  daar voeg je ook allerlei beelden aan toe. Het is dus het maken van een visueel dagboek. Je legt je leven vast in woord en beeld. Het mag een persoonlijk boek worden, dus je kunt je helemaal laten gaan. Op het moment dat je loslaat dat het niet per se mooi hoeft te worden, maak je vaak de mooiste kunstwerkjes.

Tip: Ga gewoon beginnen en kijk aan het einde pas naar het resultaat, dan kun je je helemaal laten gaan en komen jouw emoties op papier te staan.

Wat gebruik je bij Art Journaling?

  •  Je werkt met een boek, vaak een notitieboek of een lege dummy. Je kunt ook werken met een zelfgemaakt boek of een oude agenda.
  • Bij Art Journaling kun je allerlei creatieve vormen gebruiken om het boek te vullen; denk aan tekenen, schilderen, mixed media, handletteren, doodling, scrapping etc. Je kunt in het boek ook verschillende technieken uitproberen en ermee experimenteren.
  • Schrijf-, teken- en schildermaterialen zoals (kleur)potloden, gummetje, puntenslijper, kwasten, penselen, brushpennen, stiften, fineliners, ecoline, (water)verf etc. Mis je nog iets? Kijk dan eens in onze webshop.
  • Voor de ondergrond is het handig om gesso te gebruiken. De pagina wordt dan steviger en dat wat je toevoegt aan de pagina drukt/schijnt niet door.
  • Voor het bevestigen van afbeeldingen en andere versieringen gebruik je lijm.
  • Als je het leuk vindt kun je alvast wat toffe knipsels verzamelen.

Art Journaling inspiratie

Wij zijn zoveel prachtige Art Journals tegengekomen, die willen we graag met je delen voor wat inspiratie. Omdat de zomervakantie voor de deur staat, richten we ons op de Summer Journals. Wij kunnen niet wachten om te starten met de onze Summer Journal.

Lijkt het jou leuk om met een Art Journal aan de slag te gaan?

(bron)

(bron)

(bron onbekend)

(bron)

(bron)

(bron)

(bron)

(bron)

(bron)

(bron)

(bron)

(bron)

(bron)