Eindelijk is het zover!

Ook wij zijn begonnen met een bullet journal. Annemarij wilde dit al een tijdje en vandaag start daarom een serie van blogs over bullet journaling. In deze serie laten we zien wat Annemarij in haar bullet journal schrijft/tekent, welke materialen ze gebruikt en delen we tips en trics.

Materiaal

Zonder bullet journal kun je niet bullet journalen, dus kochten wij er eentje. Je kunt ook werken in een gewoon notitieboek. Annemarij vindt het fijner om in een notitieboekje te werken met stippenpapier. Dit soort papier vind je vooral in bullet journals. Wij kochten deze bullet journal van MUS. Wij zijn fan. Het leuke aan deze bullet journal is, dat het niet alleen een leeg notitieboekje is, maar er zit ook een mini bullet journaling cursus (boekje) bij. Ideaal voor als je nog een beginner bent. Daarnaast staat er op de eerste 6 pagina’s aangegeven wat je er kunt maken, dit helpt je de drempels over (die we ook geschreven hebben in onze extra illustratie blog). Om je bullet journal te vullen kun je natuurlijk allerlei spulletjes gebruiken. Wij gebruikten onder andere onze Ecoline Brushpennen, Crayola Markers en Micron fineliners. Daarnaast heeft Annemarij nog een mand vol met kaartjes, washitape, lintjes, envelopjes etc. Die kun je natuurlijk ook leuk gebruiken!

Aan de slag

Hoe begin je? Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, het is jouw bullet journal en je mag het vullen op de manier die jij fijn vindt. Annemarij is begonnen met het schrijven van haar naam op de eerste pagina. Daarna heeft ze een envelopje voorin geplakt. In het envelopje kan ze allerlei plaatjes verzamelen, die ze later nog eens wil toevoegen aan haar journal. Op de pagina wat op te vullen koos ze ervoor om een quote toe te voegen. Ze schreef met Micron 005 en kleurde de letters in met de Crayola Markers. Het stickertje en het envelopje komen uit FLOW Book for Paperlovers.

Op de eerste pagina’s van de journal staat al voorgedrukt wat je er kunt maken. Veel bullet journals beginnen met een index en deze dus ook. De index is de inhoudsopgave. Als je vervolgens al je pagina’s een nummer geeft, kun je snel je inhoud terug vinden. Omdat de journal stippenpapier bevat kun je heel makkelijk een schema tekenen.

Je kunt elke pagina versieren op je eigen manier. Annemarij wilde de index rustig houden. Ze koos daarom voor zwart glitter tape van HEMA en een stickertje uit het FLOW Book for Paperlovers. Links van de pagina ging ze wat meer los op een quote. De bloemen die je ziet zijn stickertjes, deze zag je al eerder in deze blog. Ze schreef met Micron 005 en gebruikte een Crayola Marker en witte gelpen om het een beetje kleur te geven. Om je index genoeg ruimte te geven is het handig om 2 of 3 pagina’s daarvoor leeg te houden.

Daarna heeft Annemarij een Jaarkalender gemaakt. Omdat ze in september is gestart met deze journal, laat ze haar jaarkalender daar ook beginnen. De vierkantjes met de dagen erboven waren al voorgedrukt. Annemarij heeft ervoor gekozen om de feestdagen, vrije dagen en speciale weken op haar werk in de jaarkalender te arceren. Ze heeft gebruik gemaakt van de Ecoline brushpennen. Om de boel wat op te vrolijken heeft Annemarij ook bloemetjes toegevoegd van dezelfde kleur.

TIP: Scheur een blaadje achteruit je bullet journal en test bij al je pennen/markers of ze doordrukken. Is dat niet het geval? Dan weet je zeker dat je ze zorgeloos kunt gebruiken! Crayola Markers en Ecoline brushpennen drukken niet door bij deze bullet journal!

Eindresultaat #1

Hieronder zie je het eindresultaat van Bullet Journal #1

Wij zijn benieuwd wat je ervan vindt! Ben jij zelf ook met bullet journaling bezig? Wat wil jij nog weten/leren?

BENIEUWD NAAR DEEL 2?
Klik hier voor bullet journal #2