Je mag elke week even backstage bij hemelsblauw! Om en om nemen we je door middel van foto’s mee in ons leven. Deze week ben ik, Annemarij, aan de beurt en volgende week mag je even rondsnuffelen bij Hanneke. En zo hopen we dat je ons een beetje beter leert kennen! Elke maandag verschijnen onze foto’s online. Die zijn dan gemaakt in de week die achter je ligt. Deze week is week 40 aan de beurt, van 2 tot 8 oktober.

Backstage bij hemelsblauw – week 40

De dag begon met een flinke plons thee en een karig ontbijtje. Ik krijg het ’s morgens allemaal maar moeilijk binnen. Herkenbaar? Maar thee gaat er altijd wel in. Meestal is dit het tijdstip van onze eerste instagrampost in de nieuwe week.

Ik begon weer met werken vandaag, na een week ziek thuis te zijn geweest. Ik geef het vak beeldende vorming op een middelbare school in mijn woonplaats. Ik kan er heerlijk op de fiets heen.

Ik heb vandaag mijn lievelingsschoenen aan! Ze zitten heerlijk en de kleur is top! Ze kunnen overal bij. 🙂

Onze kaartjes staan op de kast in het lokaal. Leuk voor de leerlingen om inspiratie op te doen of gewoon even naar te staren. 😉

Samen ontmoetten Hanneke en ik elkaar op de verjaardag van mijn broertje, maar we vergaten een foto te maken. Uiteraard ging het de halve avond over hemelsblauw. Hihi.

Dinsdag ging ik weer naar mijn werk. Op mijn bureau ligt een stapeltje met boeken ter inspiratie voor de leerlingen. Meestal vertel ik de leerlingen niet dat ze van ons zijn en als ze er dan achter komen is de reactie altijd zo leuk. ‘Kijk mevrouw, dit bent u!’ wijzend naar de foto op de achterkant.

Na de werkdag naar huis in mijn leuke tweedehands Monki jasje. Het was koud buiten zeg!

Ik kwam een prachtige boom tegen. Het wordt herfst!

Even een leuk raadseltje. Wat voor recept heb ik gemaakt van deze bloemkool?

Juist, andijviestamppot. Heb je wel eens bloemkoolpuree gemaakt? Het is super simpel en net zo lekker. Snijd de roosjes van een bloemkool klein en kook ze 10 minuten. Pers drie knoflook tenen in een mengkom. Voeg een klontje boter, zout, peper en eventueel nootmuskaat toe. Giet de bloemkool af en doe de roosjes in de mengkom. Pureren maar!

Woensdagmorgen deed ik mijn favoriete kleur lipstick op. Het is jammer dat de lipstick niet zo lang blijft zitten, maar de kleur is top!

Ik geef op woensdag Media, vormgeving en ICT les. Ik focus me dan vooral op vormgeving met de hand en digitaal.

Woensdagavond voelt altijd een beetje als vrijdagavond, omdat ik donderdag niet als docent hoef te werken. Ik had zin in pannekoek met spek en appel en ik kreeg dat van manlief! Mmm!

Wat ’n weer op donderdagmorgen. Storm!

Ik maakte een weekoverzicht in mijn bullet journal voor in een magazine wat halverwege november in de winkels ligt. Hier alvast een sneak preview!

En ik zat verder voornamelijk achter dit scherm.

Aan het eind van de middag haakte ik verder aan mijn Cosy Woondeken. Het is een patroon waarbij je elke twee weken een nieuw deel te zien krijgt. Zo leuk! Wil je aanhaken? Ga dan naar deze Facebookgroep, daar kun je het patroon vinden.

Vrijdagmorgen ging ik weer op weg naar school om de laatste lesjes van de week te geven. Ik vond Flow Magazine in mijn postvakje, omdat het gister dag van de leraar was. Dat is nog eens een leuk cadeautje! Het is precies de flow waar onze boeken in staan! 🙂

De leerlingen gingen weer met van alles aan de slag. Volgende week moeten ze proberen zoveel mogelijk kleuren te mengen met de primaire kleuren, zwart en wit. Ik maakte een voorbeeldje. Wat valt jullie op?

Zaterdagmorgen at ik een lekker broodje met kaas en deed ik rustig aan. Daar is de zaterdagmorgen voor toch? 😉 Verder deed ik boodschappen en keek ik 3 afleveringen van ‘Hotel Romantiek’. Een lekker lui dagje dus.

Pieter en ik gingen uiteten, omdat we zes jaar samen zijn! Het was heerlijk en zo genieten.

Zondagmorgen zag ik een heel klein beetje blauw aan de lucht en dat maakte me blij! Wat een verschil maakt dat 🙂

Ik deed een poging tot bakken, maar het mislukte volledig. Het ziet er lekker uit toch? Dat was het niet, haha 🙂 Ik ben daar zo slecht in. Wie heeft de ultieme baktips voor me?

Ik genoot volop van deze vrije dag en van deze bloemen die eindelijk weer open gingen sinds de zomervakantie. Ik kan planten onderhouden, BAM! 🙂

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mee te kijken. Aankomende week maakt Hanneke de foto’s. Ik ben benieuwd! Fijne week allemaal 🙂